2024-05-21
「烧鸡翼,我钟意食!」我由细到大都真系钟意食烧烤,因为经过烧烤烹调出嚟嘅味道真系好独一无二,其他煮法取代唔到。今次我介绍呢间餐厅味道都系好港式同好独特,而且款式选择都非常多。😙**盐烧白鳝**白鳝鱼新鲜爽脆,鱼肉都好肥美,盐味恰到好处,凸显咗鳝鱼嘅鲜甜,系我嘅私心推荐!🤩**盐烧牛舌串**劲厚切嘅牛舌咬落口出奇地好柔嫩,烧到微焦食落更加觉得香口。🥳** 安格斯牛肋串**牛肋肉质鲜嫩多汁,牛味好香浓之余,厚薄size亦都好适中。🐮**日式汁烧鱿鱼筒**原条鱿鱼份量非常之足,肉质非常肥厚,弹牙又柔软,唔似出面餐厅咁韧口。🦑**鸡肾串****烧鸡胸软骨串**呢两串都系我嘅飞佛,鸡肾肉质好结实,烧到外脆内软,火候控制好好。鸡胸软骨就将鸡胸肉嘅嫩滑同软骨爽脆相连,口感好正!🐔**羊肉串**羊肉肥瘦均匀,仲冇咩膻味,所以入口口感非常好。🐏** 烧日本甜心番薯**日本嚟嘅番薯真系特别香甜,啱啱好一口一粒软软糯糯。🍠**烧鸡髀**原只烧鸡髀上枱真系相当震撼,鸡髀肉质好柔滑,加上微微焦糖般嘅表皮,真系又香又酥!😚**猪仔髀**一份猪仔髀有两支骨,咬落去先知佢嫩滑得出奇,肉质唔柴之余仲相当Juicy。🐷*
**盐烧白鳝**
**盐烧牛舌串**
** 安格斯牛肋串**
**日式汁烧鱿鱼筒**
**鸡肾串**
**烧鸡胸软骨串**
**羊肉串**
羊肉肥瘦均匀,仲冇咩膻味,所以入口口感非常好。🐏
** 烧日本甜心番薯**
日本嚟嘅番薯真系特别香甜,啱啱好一口一粒软软糯糯。🍠
**烧鸡髀**
**猪仔髀**
**锡纸包牛油金菇**
佢嘅牛油香味好突出,同金菇真系黄金组合。🥰
**龙虾汁大虾意粉**
大虾烧到啱啱好,配埋啲蒜蓉非常之香口。龙虾汁亦都非常出色,好香浓,质地啱晒挂身。🦐🦞
最后饮埋王老吉凉茶,咁就唔怕热气啦😎