2023-10-08
最近同男朋友去咗明记潮馆食饭,真系食得好开心!我地试咗几款招牌菜,其中啫啫大鳝鸡煲真系好出色!鳝鱼肉质鲜嫩,同鸡肉一齐煲煮,令人食得好过瘾。特别系啫啫鳝肉,口感滑嫩,带有微微嚼劲,真系好好食!另外一款菜式系韭菜猪红,个猪红煮得刚刚好,肉质鲜嫩,韭菜爽脆,两者配合得非常好。猪红嘅鲜味同韭菜嘅香气相互衬托,食落好开胃。最后,我地试咗姜葱鱼云煲。鱼肉鲜嫩,渗透咗姜葱嘅香味,令整道菜有一个浓郁嘅风味。鱼肉入口即化,真系好好食!除咗呢啲菜式,明记潮馆嘅服务亦都好好,服务员态度亲切,有问必答,令我地感到好温暖。环境舒适,气氛轻松,真系一个适合与亲朋好友聚餐嘅地方。明记潮馆嘅菜式丰富多样,味道正宗,服务一流。如果你钟意食潮州菜,明记潮馆绝对系一个值得一试嘅地方。下次再嚟旺角,我一定会再嚟明记潮馆,品尝更多美食!