2023-11-10 128 浏览
天气虽然未冻 但系去到11月系要打吓边炉 感受吓秋日气氛🍁 呢日就嚟咗旺角呢间火锅店食个晚餐招牌椰子鸡锅见到有好多枱都嗌呢一个 呢个鸡煲非常足料 首先有半只文昌鸡🐥 鸡锅入面加上两个椰皇同两个椰青嘅椰子水熬制 椰子水煮滚之后再焗5分钟就可以先食鸡同埋饮汤🥥 由于系用文昌鸡 肉质较为实净 用咗椰子水煲完之后更加香甜鲜味手包鲜虾云吞 4只虾仁口感弹牙 每只都胀卜卜 几钟意店舖有半份嘅选择 啱晒我呢啲样样都想试嘅人🦐手包韭菜饺 4只韭菜饺嘅馅料都好多 我就钟意呢个韭菜嘅味道 感觉更加清新🥬冰鲜鱼皮饺 8只朋友最钟意食鱼皮饺 全部排列整齐🫢 外层爽口 呢个价钱几抵食🐟红薯粉份量超级多😂 同朋友两个都食到好饱 红薯粉较幼身 所以比想像中冇咁烟韧 但都有一定嘅口感 酱料区有个自助酱料区 可以随心混酱😛 有齐晒鲜蒜蓉 炸蒜头 辣椒 沙茶酱 麻油等等 应有尽有👍🏻 酱料费每人$18零系可乐打边炉会好想食可乐gur返吓🥤呢度可乐够晒冻 如果唔想饮汽水嘅朋友都有其他更多选择😋几欣赏呢间嘅椰子鸡 店员嘅服务态度又殷勤 下次想打边炉可以再考虑嚟呢度😎

手包鲜虾云吞 4只
手包鲜虾云吞