2024-12-11 811 浏览
最近天气都凉咗好多,都系时候打边炉啦 今日约咗个friend一齐去食马祖嘅无限时边炉我哋去咗旺角分店 因为位于琼华中心都好方便,地铁站上去都系几分钟路程入到餐厅第一个感觉非常好 因为临近圣诞节餐厅已经布置咗圣诞节嘅气氛同埋装饰有阵时同friend一齐打边炉,一般都系食个半钟有时觉得好赶头赶命连个甜品都未食完就要俾人赶走😮‍💨马祖就唔同无限时,可以一路打机一路打边炉吹水饮啤酒餐厅都好多汤底 有蕃茄汤、药膳养生、椰子鸡、沙茶汤底等等饮品方面都有好多唔同款樽装自制茶同埋其他受欢迎嘅饮品,仲有一个暖柜俾啲钟意饮暖嘢嘅朋友仔我哋拣咗个套餐包括有Prime Grade美国安格斯牛肉同埋西班牙无激素猪肉片 两款肉类都系任食而且质素都好好 性价比非常高 两种肉类都唔会有雪味同埋肉味都好浓厚 配上蕃茄汤底真系好match餐厅员工都好friendly 餐厅送咗一个好特别嘅炸地瓜条配上唔同味嘅shake shake 粉第一次食都觉得好有惊喜火锅配料都超过六十几款 食材新鲜我同friend都好满意 价钱相当合理 难怪未到7pm 已经爆场 所以最好book定位甜品方面有Dryers Häagen-Dazs M
餐厅都好多汤底 有蕃茄汤、药膳养生、椰子鸡、沙茶汤底等等
甜品方面有Dryers Häagen-Dazs Movenpick 但上一次经验食到最后已经饱到食唔落甜品 我哋决定下次都会encore 因为食物都满意同埋坐得好舒服

#香港美食 #香港探店 #宝藏餐厅分享 #香港 #香港生活 #香港打卡 #马祖无限时涮涮锅 #吃到饱 #火锅 #药饍 #养生火锅放题 #足料火锅 #台式 #旺角 #旺角美食 ##旺角琼华 #马祖 #吃到饱 #火锅 #药饍 #养生火锅放题 #足料火锅 #台式 #古早味