2023-02-17 15 浏览
值得介绍一下呢一间有心经营和制作的串烧店,常尝食•深烧堂。又有得食串烧又有得食花甲粉。佢哋有个贴心位,张枱都有个有个炉仔Keep住串烧嘅温度,唔会冻哂,等客人倾偈,慢慢食。深烧花甲粉 $58海带夹 +$7, 转稻庭乌冬 +3 叫咗唔辣,汤底好清新,饮到花甲既鲜甜味,有5大只花甲,每只都好大只,蒜蓉味好香,里面配料已经包咗金菇、豆卜、娃娃菜,大大碗,好足料,两个人share食都得。稻庭乌冬煮得啱啱好,唔会淋,口感好滑。脆皮鸡中翼$28真系做到皮脆肉嫩,孜然粉好香,裹面鸡肉好Juice。安格斯一口和牛$38有牛脂夹杂,好香,一d都唔韧。牛肋肉$26都唔错,可以一试。原条大茄子$48我自爱嘅烧茄子🍆,好大条,上面铺满芫荽、葱花、蒜蓉、孜然粉,烧到好Juice,好入味,成条青晒,少少都唔放过。芝士合桃烧饭团 🍙极力推介呢一个烧饭团,入面有芝士拉丝,粒粒合桃脆脆同饭团好match,加上用左日式酱汁烧,甜甜地,好好味。甜甜酸酸烧菠萝$25菠萝摆设得好靓,烧到好Juice,一口爆汁,好甜好新鲜,见到老板即开一只菠萝🍍烧。焦糖芝士年糕 $20非常香脆,放咗一阵都仲系咁脆,年糕烟烟韧韧,带少少芝士咸香

深烧花甲粉 $58
海带夹 +$7, 转稻庭乌冬 +3

脆皮鸡中翼$28
真系做到皮脆肉嫩,孜然粉好香,裹面鸡肉好Juice。

安格斯一口和牛$38
有牛脂夹杂,好香,一d都唔韧。
牛肋肉$26
都唔错,可以一试。

原条大茄子$48

芝士合桃烧饭团 🍙

甜甜酸酸烧菠萝$25

焦糖芝士年糕 $20
非常香脆,放咗一阵都仲系咁脆,年糕烟烟韧韧,带少少芝士咸香味。