2021-09-29
繁忙时间经常都要排队,等位都大约要30-40分钟。入面环境走古色古香中国风,枱与枱之间比较逼。叫完野食,每一枱都会附送一杯即炸虾片同埋两杯热茶(茶包),虾片够脆。十三么 $66评分:★★★★☆餐牌入面就教先饮啖汤,之后再加小小柠檬汁,再根据自己口味落甜酱油。汤底本身系清鸡汤味,自己个人就会加柠檬汁、小小甜酱油,最重点系加个灵魂十三姨辣椒酱(日日新鲜整),个鲜椒味将成个汤底升华。面底方面系粉丝拼米粉,加肠粉;配料有椰菜丝、芽菜,食落好丰富,一D都唔寡!手撕鸡索埋D汤汁食好正!鸡叉烧同溏心蛋就普通。大三元 $68评分:★★★★☆个饭上面布左大量嘅炸蒜葱花,食落好香口,用黎捞埋个饭食一流!个饭加左鸡油,但唔够咸,要加埋个秘酱捞饭豉油,但个人觉得个酱汁系普通咸豉油,将灸烧手撕鸡一齐捞,好香,食落好满足!溏心蛋做到溏心,但系冇咩味道似白烚,冇放落酱油浸,如果要加钱叫就觉得冇咁嘅必要。灸烧鸡叉烧应该系用鸡腿肉卷左定型再煮,最后切同烧,食落有小小焦烧味道,但个鸡冇咩调味,有啲可惜。🌟总括:整体味道好唔错,食得辣嘅朋友记得加个辣椒酱,令到个面唔同左!而且价钱合理,如果唔洗等好耐,都好值得食!
十三么 $66
评分:★★★★☆