2022-08-02 60 浏览
星期一返工即刻收到日本航班取消啲邮件,好唔开心,唔得返乡下,夜晚要揾间有日本feel啲餐厅。FD钟意食拉面,啱啱好哩间餐厅期间限定MENU几吸引下,今晚就揾佢啦。哩间拉面晚市都好旺下,6点几到咗仲剩最后几张台,食完7点半出门已经排咗十个人左右。最想试啲海老爱食者拉面今日就卖晒啦,唯有转咗肉爱食者拉面同叉烧拉面,仲加咗鹌鹑蛋同桃苏打。哩款桃苏打饮落有少少桃味清香,唔会太甜,同苏打都几夹,唔错。叉烧拉面拣咗盐味汤底,我最钟意佢啲汤底够清淡,似少少乌冬汤底。叉烧好大一件有4-5件,叉烧肥瘦相间,点埋啲汤底一齐食,好幼滑同埋唔会觉得柴。味付鸡蛋真喺做得好出色,蛋黄喺红色嘅,入口即化同埋有少少味淋香味,正!肉爱食者拉面拣咗浓汤汤底,汤底好浓郁,叉烧多到铺满成碗,有9-10件咁多,啱晒FD哩啲食肉兽。浓汤汤底夹埋拉面食又系另一种风味。汤底够浓郁,可以挂住系面上,食落会更重肉味同埋有少少沾面嘅感觉。汤底饮得出系落足料煲嘅,同落咗鸡精味精啲味道唔同,成碗汤饮得7788,都唔会口渴,唔错。鹌鹑蛋只系普通水煮,唔似味付鸡蛋更出色,下次都系叫多一只味付鸡蛋好过啦。哩间拉面食咗两次都唔错,最想食嘅老爱食者拉面
星期一返工即刻收到日本航班取消啲邮件,好唔开心

,唯有转咗肉爱食者拉面同叉烧拉面,仲加咗鹌鹑蛋同桃苏打

哩款桃苏打饮落有少少桃味清香,唔会太甜,同苏打都几夹,唔错

桃苏打

叉烧拉面
味付鸡蛋

肉爱食者拉面

鹌鹑蛋

哩间拉面食咗两次都唔错,最想食嘅老爱食者拉面没食到,下次真系要早少少过来帮衬啦
2022-08-01
桃苏打