2023-02-27
今日经过旺角想食日本嘢,咁岩见到呢间座位食物好似都几好,装修几有日本风味,挂住家乡了!决定试试佢。😆佢menu款式几多,有鱼生,有丼饭,有串烧,选择丰富,吸引👍🏻先嚟寿司!分别系📍剑鱼腩寿司📍油甘鱼寿司📍九州油甘鱼寿司 色泽亮丽,鱼生大大件,食落非常新鲜!尤其是九州油甘鱼寿司,相比普通油甘鱼佢更加鲜甜😳然后就系三文鱼刺身,厚切! 三文鱼味充足,好fresh,睇黎三文鱼喺呢度招牌菜之一之后就系主食,首先呢个系火炙黑豚肉拉面。呢个绝对有惊喜!汤底香浓之余,佢嘅火炙叉烧系淡淡油香,火炙过嘅焦香配上浓汤拉面简直绝配!😆😆佢只温泉蛋都啱啱好,蛋黄同d拉面混合,口感一流,同面质够弹牙~另一个主食就系牛肉寿喜锅啦🤩热辣辣嘅寿喜锅充分暖胃,净系汤底都够我食,味道清甜得来唔太腻,配合埋新鲜牛肉简直冇得顶😆全家福😄钟意日本嘢嘅朋友,又钟意多种类食物,值得嚟呢度一试😛
先嚟寿司!
分别系