2024-12-19 1407 浏览
最近我去咗旺角通菜街一间泰式餐厅,真系好惊喜!入到去,环境清新又充满泰国风情,感觉好放松。今次我试咗几样招牌菜,真系食得好开心。首先,**粉丝大虾煲**令我印象深刻。大虾鲜甜,粉丝吸收咗虾肉同汤汁嘅精华,口感滑溜,非常入味。再加上一啲香料,整体味道好丰富,令人一口接一口,根本停唔到!接住,我试咗**飞天炒通菜**,菜心炒到刚好,保持咗脆嫩嘅口感,搭配泰式独特嘅调味,令整道菜更添香气,食落去好开胃。这道菜非常适合配饭,绝对系一个好选择。再嚟就系**泰式鱼饼**,外脆内嫩,鱼肉味道鲜明,配上特制酱汁,口感层次感十足,令人回味无穷。饮品方面,我选咗**泰式奶茶**同**芒果沙冰**。泰式奶茶香浓滑顺,芒果沙冰则清爽可口,两者都非常解渴,系夏天嘅最佳搭配。最后,甜品**芒果糯米饭**真系唔可以错过!香甜嘅芒果配上糯米,口感柔滑,令人食完心情愉快。总括来讲,呢间泰式餐厅无论系食物质素定系服务,都值得一试!如果你喺旺角,记得来探访一下!

2072 浏览