2023-11-27
工作䌓重📈要平衡返身心,星期一约埋「社畜一号」一齐食返个Blue Monday Dinner ,比大家一个喘息空间😂大家行过麦花臣球场附近,近洗衣街有无发现到一间全少女粉红外观既西餐厅呢?原来佢系人气打卡热@amico1890 ,上次中午行过见到好多女仔喺门口影相📸️,果然个个女仔都真系藏有一颗少女❤️知唔知人气食店最重要系咩?😂系记得要预约呀~虽然系星期一但真系好多人,因为我地比较坐近门口位置所以眼见枱枱客人都系有预约,为免等候时间长所以先温馨提示🔔一下大家!巴马火腿田园沙律🥗$68先来个健康沙律作头盘,一路食一路倾计💬沙律菜拌有粟米粒,加入少许日式麻酱,再夹住巴马火腿咸咸香香,很不错!墨西哥鸡锤$58我自己比较偏爱食鸡锤,墨西哥口味带点微辣,鸡锤焗得焦香绝对惹味开胃!双鹅肝牛肉汉堡$188「社畜一号」话自己好耐无食过鹅肝,咁又试下依个配搭!竹炭汉堡包,配二片鹅肝,鹅肝煎得好好,外表焦焦脆脆但咬落去唔会爆到一口油,有点意外惊喜!牛肉汉堡肉味够浓连同特制酱汁一齐食又再多一点层次,二人分享我觉得都几适合!美国安格斯肉眼$188落单时会问要求熟度,今日想食熟一点!肉眼熟一点肉味会再突出,轻沾粒
巴马火腿田园沙律🥗$68
墨西哥鸡锤$58
双鹅肝牛肉汉堡$188
美国安格斯肉眼$188
落单时会问要求熟度,今日想食熟一点!肉眼熟一点肉味会再突出,轻沾粒粒粗盐就更完美,配搭既薯条系大条粗身款,好正!
求其特饮$38
杯特饮好鬼靓,劲打卡😂红莓+蓝莓+士多啤梨+柠檬+梳打,点会唔好饮架啫😂
Tiramisu Latte $48
又系令人疯狂打卡之作!到底我食左先定饮左先呢?😂妈,Why not both?
草莓海盐奶盖可颂$58
脏脏海盐奶盖可颂$58
是咁的,听闻佢地既可颂非常出色,我又点可以唔留限额比我个甜品胃呢?叫二款系必须,脏脏款靓到我唔舍得去食,btw 可颂系真好食架!
隐藏😶🌫️饮品(唔知叫咩名)
社畜一号仲想叫多杯饮品,又唔知自己饮咩好~店员推荐我地饮杯有外在美又有内在美既饮品🥳睇图啦(有雪糕球𠮶杯呀!)
总结:定价合理,食物质素几好而且有心思,回头率极高!
仲有生日甜品画提供(详情请问店家,因为我未试过😂)
*设有加一服务费