2024-08-14
***🏡 Pause It📍 旺角奶路臣街17号THE FOREST地下G11号舖💰 人均150-200位于旺角的小清新CAFE☕️纯白色装潢📷非常适合同朋友来打卡出片唔单止环境坐得舒服 食物出品都非常惊喜价钱都唔算特别贵 性价比较高餐厅主打拉花咖啡 今次我地食晚餐 试左以下几款⭐ 牛油果莎莎酱炸薯条 💰78作为牛油果狂热爱好者 呢个薯条真系啱晒我超足量牛油果酱搭配酸酸地噶莎莎酱令薯条噶油腻感减少 非常清爽噶口感⭐ 牛肉烟肉汉堡(芥末蛋黄酱)配薯条 💰108汉堡包新鲜烘焙 牛肉烟肉搭配非常juicy芥末蛋黄酱更有一丝特别风味即炸薯条食到停唔到口⭐ 牛肝菌汁杂菌意大利饭 💰88菌味超浓 要趁热食意大利饭噶口感都好特别中意食菇噶朋友捂好错过啦~⭐ 虎虾青酱扁意粉 💰108大大一只虎虾 煎到啱啱好 肉质弹牙 扁意粉搭配浓郁噶青酱 总体出品都好好⭐ 热朱古力 💰42因为食晚餐 所以无点咖啡但系竟然朱古力都可以拉到咁靓噶花真系好惊喜呀⭐ 西柚紫苏梳打 💰38特别噶口感 虽然唔系太浓噶紫苏味但系入口非常fresh#香港美食 #eatwhatulike #九龙美食 #hkfoodie #hkig
🏡 Pause It
即炸薯条食到停唔到口
⭐ 牛肝菌汁杂菌意大利饭 💰88
菌味超浓 要趁热食
意大利饭噶口感都好特别
中意食菇噶朋友捂好错过啦~
⭐ 虎虾青酱扁意粉 💰108
真系好惊喜呀
⭐ 西柚紫苏梳打 💰38
特别噶口感 虽然唔系太浓噶紫苏味
但系入口非常fresh
#香港美食 #eatwhatulike #九龙美食 #hkfoodie #hkig #hkblogger #香港探店 #香港餐厅介绍 #旺角美食 #香港聚会餐厅 #香港打卡 #香港好去处 #打卡餐厅 #香港餐厅 #foodphotography #hkfoodlover #foodlover #hkfoodstagram #hkfoodblog #hkgirl #hongkongfood #pauseit #pauseithk #咖啡拉花 #打卡咖啡店 #coffeehk