2023-10-12 68 浏览
由铜锣湾开始已经食咗shari shari好多年,望住铜锣湾同中环由旧舖搬新舖支持到依家😎而今次因为翻工嘅地方喺九龙区,一知道旺角开就已经好兴奋好期待,终于有时间喺早两日收工过嚟试吓😍😍嚟到一定系嚟试下旺角特有嘅玄米茶朱古力🍫(话晒都差唔多试过晒啲新味🤭)虽然外表上同其他朱古力味例如伯爵茶朱古力同抺茶朱古力无乜太大分别,但系一食落去味道绝对有惊艳!好大程度系因为头顶嘅朱古力cream😋😋😋无记错今次应该系第一次喺shari shari食到朱古力味嘅忌廉,味道果然好出色😍😍😍一直以嚟都好钟意shari shari嘅朱古力味,估唔到整成朱古力cream都一样咁好食🥰🥰加埋玄米茶又比一直系特色嘅earl grey朱古力同matcha朱古力多咗份新鲜感!不过食到入面就会有啲甜,可能要少啲酱会比较好🤔🤔🤔而且口感方面,比起上次去嘅尖沙咀店更加松软同埋无咁快融,食到最尾都无变到得返一摊水☺️今次食完玄米茶朱古力,正式超越Baileys成为我最钟意嘅味道🫶🏻🫶🏻🫶🏻终于唔驶过海就食到!!!一定会再嚟食!不过美中不足嘅系排队环境有啲迫🥲虽然同铜锣湾一样喺马路边,但呢个马路又多车又无栏杆,多人排嘅话始终系

玄米茶朱古力

不过美中不足嘅系排队环境有啲迫🥲虽然同铜锣湾一样喺马路边,但呢个马路又多车又无栏杆,多人排嘅话始终系有啲危险同污糟。
虽然好贴心咁喺店入面加大咗排队嘅空间,但啱啱开张人流都已经同铜锣湾差唔多😂排咗都半个钟先入到去,都系马路边食咗唔少尘🥲🥲🥲

整体而言,下次会拣少人啲嘅时间去🩷食物质素更加系无失我所望🥰🥰🍧
2023-10-10
玄米茶朱古力