2008-04-03
lunch set有6-7款左右.跟红/白汤/沙律(!!竟然咁好!!)+蒜蓉多士,同餐\饮!罗宋汤-比我见到1/4个蕃茄,即系唔系煲左好耐.仲系完整.偏咸.白汤-朋友话好咸蒜蓉多士-都唔系上左枱好耐啫,但系唔脆lu吉列猪柳并俄式沙律-哇.一上到枱第一个反应系突晒眼!!!个吉列猪劲吉列,只色炸得好靓,同cooking mama有得fight!!! 劲大块,骨就唔算大旧!肉质好好,唔系太厚,啱啱好.个俄式沙律,只系罐头杂果加青瓜+金荀+温室豆苗+沙律菜一大块and生菜底咁大把!不过都ok啦...我都唔系expect有d咩特别.个吉列已经拎晒分啦!!!白汁鸡脾肉饭-除左个饭硬之外,d鸡肉又够厚,又滑,好有口感!!汁少少偏咸,配菜有脆肉瓜,白萝卜,豆角.好fresh!鱼柳+牛排薯菜(白汁)-个名唔多记得,但系牛ok厚,有肉汁烧得啱啱好,个鱼都好滑,个汁有少少mint味.薯菜唔系薯条,都唔系薯仔,而系炸薯饼,好特别,中间有青豆类杂菜!overall d味系重左d,但系系unexpected咁好味!
白汤-朋友话好咸
蒜蓉多士-都唔系上左枱好耐啫,但系唔脆lu