Weekend去开旺角,行行下突然想食沾面,就去渔场台风碰碰运气,睇吓系咪大排长龙👭🏻去到店外大概要排5-6张枱,但系turnover算快,排咗半个钟左右就可以入座🥳 渔场台风店内布满日本动漫装饰,真系有去日本旅行嘅感觉😍🇯🇵 店员好有礼貌,即刻预备俾胶箱我哋放袋👍🏻 墙上贴满客人嘅评语,评语隔离仲有店员嘅回应,好有心好有人情味☺️ 渔场台风午市卖沾面,晚市就卖拉面,大家要睇啱时间去呀🥳 ~~~~▫️鱼介豚骨焙煎黑芝麻沾面 ($85) ⭐️7.5/10为食味系 #黑芝麻控 ,见有黑芝麻沾面就梗系要试😝 渔场台风讲到明佢哋嘅面量系一般拉面店嘅1.5倍,平时我食得晒250g面,今次一样叫250g,真系食唔晒😂 黑芝麻沾汁上枱好够热,芝麻味浓郁,第一啖有种食紧芝麻糊嘅感觉🤣 面条烟韧有咬口,挂汁力强,同沾汁好夹,怕腻嘅可以挤少少柠檬汁,酱汁味道就会fresh dd😙 不过叉烧就偏干瘦,有少少韧,如果可以多返啲油脂肥返啲就会好食好多💛
~~~~

▫️鱼介豚骨焙煎黑芝麻沾面 ($85) ⭐️7.5/10