2023-01-13
汀汀烤活鱼好耐之前就聼过,今次终于有机会去食!虽然招牌系烤鱼,但原来佢仲有鸡煲。装修系偏街头风,有唔少涂雅同霓虹灯可以打卡~ -🎈招牌烤江团鱼锅 ($328)来到烤鱼店当然要试试烤鱼,见到openrice仲有折🤔!店内提供江团鱼、荀壳鱼同沙巴龙趸。江团鱼肉质会滑嫩啲,而荀壳鱼既鱼味就会突出少少。一份烤鱼可以选择香辣、麻辣、酸菜同不辣,唔食辣既朋友可以选择酸菜或者不辣!我自己唔中意食花椒麻痹既口感,所以果断选择香辣,BB辣度对我来说刚刚好。-条鱼煎香后再用香辣汁煮,谂下都知香口啦~ 煮左一段时间之后肉质依然好滑,算系比较惊喜。入面仲包左少少猪皮、豆卜、萝卜等。不过酱汁煮耐左会有少少咸,呢个时候记得请店员帮手加汤。-🎈鬼马双拼 ($78)呢个系必点item,超好食✨ 油炸鬼内酿入虾胶同墨鱼胶后炸香,店员特意提醒呢个要趁热食,非常香脆!一份有提供甜辣酱,不过油炸鬼点返香辣汁都好好食。-🎈二人安格斯肥牛 ($138)份量唔算多,系刚刚好的二人份量。牛肉唔鞋,有肉味。🎈花枝片 ($68)因为食完鱼同牛肉都会开始觉得腻,花枝片够清爽,同香辣锅都几夹~🎈莴荀 ($48)成日觉得食呢啲热气野一定要食蔬
🎈招牌烤江团鱼锅 ($328)
🎈鬼马双拼 ($78)
🎈二人安格斯肥牛 ($138)
份量唔算多,系刚刚好的二人份量。牛肉唔鞋,有肉味。
🎈花枝片 ($68)
🎈莴荀 ($48)
成日觉得食呢啲热气野一定要食蔬菜💩,但系叫娃娃菜个啲又怕太油🤣。我好中意莴荀清爽既口感!
🎈新鲜百仙果水果茶 ($38)
个底系用梳打,加上海量水果。一饮落去最突出既系新鲜西瓜同火龙果味,真系好足料👍
🎈生力 ($32)
🎈茶位 ($8/位)
🎈花生 ($10)
🎀总括而言🎀
👉食物:烤鱼肉质好嫩滑,推介鬼马双拼
👉服务:好nice,会帮你介绍适合你既鱼~
👉环境:街头风,感觉上比较新潮一点
🎀其他小资讯🎀
👉订位:phone booking,当日系平日夜晚唔洗等
👉信用卡优惠:🈚️