2022-08-12
晚餐时份路过洗衣街,碰上人唔多又宽敞既餐厅,唔使等位就决定试试佢🤭新店有好亦有改进空间,加油加油~---🔸白酒煮青口 $158比想像中丰富!!!有蒜蓉有番茄仔有露笋有橄榄,绝对more than白酒煮青口,我就钟意嘅,但系就睇名估唔到咁惹味🤣-🔸墨西哥烤鸡 $238本身叫烧猪仔骨,可惜冇得卖临时转🥲送上嚟嘅时候见到只鸡烤得好dry有啲惊鞋,点知切落只系皮香脆,内里鸡髀位都尚算juicy🤤系鸡胸嚡少少,整体都唔错~(可惜个橙色酱几辣🌶️)-🔸墨西哥鸡肉卷加薯条 $98有啲怀念Kebab既味道所以叫,头两啖都好味,但点知都系太辣之后食唔到🥵之后有同侍应姐姐反映,佢好nice咁话一路试紧客人口味👍🏽👍🏽而薯条有d番薯条既感觉,但整体觉得overcooked咗,表皮脆到油淋淋而内里空空地心💁🏻♀️-🔸 Tiramisu $48卖相唔错,里面嘅蛋糕索满酒,钟意酒味出嘅朋友可能会钟意,我就觉得too much同埋可以甜dd🙆🏻♀️---🍽️ W&T Restaurant{不用加一,2人共$542}🔹餐牌仲有唔同茶可以拣嚟饮,见佢啲茶具都几有特色,有机会都好奇试试看🤭#sis旺角 #
---
🔸白酒煮青口 $158
🔸墨西哥烤鸡 $238
🔸墨西哥鸡肉卷加薯条 $98
🔸 Tiramisu $48
---
🍽️ W&T Restaurant
{不用加一,2人共$542}
#sis旺角 #旺角美食 #hkfood #hkfoodie #eat #food #dessert #美食 #香港美食 #相机食先 #香港 #平民美食 #sisterfoodcourt