2021-05-20
呢间西餐厅已经食过好多次,中午嘅时候想食西餐一定去呢间,又平又抵食,三四十蚊餐,有餐汤,饭同杯野饮,唔系净系一般奶茶咖啡,系有珍珠系列又有绿茶,真的抵到烂,味道系ok,计埋个价钱真系冇得输啊。中午就免加一,学生或1点前离座仲减5蚊,老板良心到怀疑有冇赚到钱🤭?🍴 酥皮鹅肝牛柳配薯菜走薯 $99 (包汤,蒜蓉包,嘢饮同甜品)扒餐系可以跟饭,意粉(茄汁味)同炸薯条,但太饱食唔到咁多,就同店员薯菜走薯啊,佢话系咪净系要菜啊,系啊醒目!我叫过配意粉,份量都好多,味道系一般茶记意粉,但唔会好淋,都浓茄汁味嘅。汤就建议叫红汤,足料啲,好多蔬菜,浓茄味,普通港式扒房嘅味道。蒜蓉包就好硬好干,唔好食。主菜酥皮鹅肝牛柳,三样嘢系分开嘅,系啊唔好惊讶,99蚊食到晒,但要自己夹三样嘢嚟食。份量都好多,牛柳好厚好大块,肉质5成熟,好淋好好食,但冇乜牛味,鹅肝个味好浓,煎到金黄,同出面西餐食到嘅一样味。酥皮系脆嘅,一般pie&tart酥皮咁啦。甜品系朱古力奶冻🍫 好浓朱古力味,唔会好甜,真系有咁上下质素。苹果绿茶🧃一般道地苹果绿茶味,偏甜。推荐指数: 8/10$99加一,有汤,包,主菜,甜品同饮品真系超级抵食,
🍴 酥皮鹅肝牛柳配薯菜走薯 $99
(包汤,蒜蓉包,嘢饮同甜品)
蒜蓉包就好硬好干,唔好食。
甜品系朱古力奶冻🍫
好浓朱古力味,唔会好甜,真系有咁上下质素。
苹果绿茶🧃
一般道地苹果绿茶味,偏甜。
推荐指数: 8/10
$99加一,有汤,包,主菜,甜品同饮品真系超级抵食,香港西式晚餐真系好难平过佢,质素就冇得攞其他高级西餐厅比,计埋个价钱港式味道真做得好好!环境就一般般,但胜在有份人情味,侍应态度好好,听到话杯野饮太甜,都主动话整过杯俾我。
其他晚餐都系$60-1xx不等,全部都系套餐,想食西餐但又想平平哋食,真心推介呢间!
酥皮鹅肝牛柳