2022-12-18
📍藤旺角广华街开咗一间新嘅日本餐厅,主打平民价钱嘅omakase,餐厅得10个位,想去嘅客人记住book位🥰👅 藤&Teng $328呢个set包左汤,寿司8件,御料理,吸物同甜品~汤系野菜豆乳汤,好浓郁既豆香,好清甜,口感都有啲杰身,好想encore🥹三文鱼渍几特别,前菜形式,几开胃。师傅每件寿司都会介绍,寿司饭亦都已经有酱油,所以就咁食都得,最钟意金目鲷同深海池鱼,好新鲜🥰甜品系水信玄饼,拌黑糖食,清清地🥰👅 藤の三文鱼寿司盛合 $88钟意食三文鱼嘅我,见到呢一个盛合,谂都唔使谂就叫咗啦,果然冇令我失望,有齐晒三文鱼腩,三文鱼,炙烧三文鱼,三文鱼籽,辣三文鱼等等,三文鱼爱好者必叫🥰👅 藤の炙烧寿司盛合 $130相信唔少人都钟意炙烧寿司𠮶种鱼油甘香,我都唔例外🤤呢个有北海道带子,鱿鱼,左口鱼边,吞拿鱼等等,全部都系烧到啱啱好,仲有啲焦香🤤👅 北海道带子刺身六切 $58好厚肉好新鲜,好甜~👅 赤贝刺身 两只 $98.0爽口大只,仲有啲花瓣点缀🥰
👅 藤&Teng $328
👅 藤の三文鱼寿司盛合 $88
👅 藤の炙烧寿司盛合 $130
👅 北海道带子刺身六切 $58
好厚肉好新鲜,好甜~
👅 赤贝刺身 两只 $98.0
爽口大只,仲有啲花瓣点缀🥰