2022-10-26 2955 浏览
今日同好耐无见嘅朋友聚旧,就约咗她去银座上面揾嘢食。 上次去Mini Friday食西餐已见到隔离间餐厅好多人等位,难得今日星期一唔驶等位,就去试下呢间日本餐厅啦。 餐厅使用木器装修,好有和风色彩。 超有日本气氛,仲入左一间日本式嘅房间坐,望返出餐厅外感觉好瘾私。 店员服务超亲切同贴心,每当我们吃完一道菜都会帮我们收起食具,令我们感觉更舒服,安心地倾计。 看得出呢间日本餐厅系自家经营估唔到有咁多款日本晚餐选择。 有寿喜烧、石烧、刺身饭、炒饭、锅物、日式小食叫。 石烧霜降牛小排套餐($238)超抵食嘅日式套餐,有石头比你烧牛肉食,打卡必点。日本霜降牛系日本非常高质嘅牛,肉质鲜嫩,牛脂肪比例平均。 食落有浓浓牛嘅香味。 口感唔会太韧好易入口。 另外,仲附送日本米饭同温泉蛋。自选刺身丼饭 ($168)奉送汤、沙律饮品。 好多刺身喺寿司饭嘅表面非常吸晴,好多颜色,七彩缤纷。 刺身非常新鲜,尤其海胆,食落去唔会觉得有苦涩味,好有鲜味。三文鱼籽够大粒,晶凝通透,一咬就爆鱼子汁出来。 吞拿鱼碎呈浅粉红色,看得出系非常之新鲜,食落去好鲜甜。油甘鱼、甜虾都非常晶凝通透,好鲜甜好新鲜。以后谂唔到食乜,上去

石烧霜降牛小排套餐($238)

自选刺身丼饭 ($168)
奉送汤、沙律饮品。 好多刺身寿司饭嘅表面非常吸晴,好多颜色,七彩缤纷。 刺身非常新鲜,尤其海胆,食落去唔会觉得有苦涩味,好有鲜味。三文鱼籽够大粒,晶凝通透,一咬就爆鱼子汁出来。 吞拿鱼碎呈浅粉红色,看得出系非常之新鲜,食落去好鲜甜。油甘鱼、甜虾都非常晶凝通透,好鲜甜好新鲜。

以后谂唔到食乜,上去再帮衬。 因为刺身饭真系好高质。另外,又有石烧餐简,食唔到放题都可以过下烧肉瘾。
2022-10-24
  • 石烧霜降牛小排