2022-06-02
今次嚟到位于旺角的𝗕𝗳𝗼𝗿𝗯𝗮𝗴𝗲𝗹 𝗯𝘆 𝟰𝟬𝟰 𝗟𝗢𝗧 𝗙𝗜𝗡𝗘 🥯入边装修行简约文青style✨虽然铺面唔大 但打卡位都有几个😚佢有唔同嘅口味 间中仲会有期间限定嘅特别口味🙌🏻啱晒钟意试吓唔同味道嘅人————————————————❶ 炭焙乌龙奶酥麻薯 𝟰𝟬𝟰 𝗕𝗮𝗴𝗲𝗹 $𝟰𝟮大约一个手掌嘅大小 外层属于比较烟靭 但系几惊讶入边嘅炭焙乌龙好香茶味 而且麻薯够软糯 提升咗口感🥰❷ 咖喱薯仔牛柳粒 𝟰𝟬𝟰 𝗕𝗮𝗴𝗲𝗹 $𝟰𝟮比起上面𠮶款 依款嘅外皮更加烟靭 咖喱味唔算好辣 但系比较可惜嘅系入边馅料份量偏少🥺❸ 𝗟𝗼𝘁𝘂𝘀焦糖脆饼巴斯克芝士蛋糕 𝟰𝟬𝟰 𝗖𝗮𝗸𝗲 $𝟱𝟱其实就系原味嘅巴斯克芝士蛋糕 再加上焦糖酱同埋焦糖脆饼✨个人反而觉得呢款最好食🌟入边做到少少流心效果 质地好细滑 入口食到浓浓嘅芝士味————————————————推荐指数: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑| 7/10环境指数: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑| 7/10服务指数: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑| 7/10好食指数: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑| 7/10性价比指数: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑| 7/10回访指数: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑|
————————————————
❶ 炭焙乌龙奶酥麻薯 𝟰𝟬𝟰 𝗕𝗮𝗴𝗲𝗹 $𝟰𝟮