2023-03-11
今日约咗朋友喺旺角行街,见到呢间位于通菜街的西餐厅主打意大利饭、pizza、扒类和意粉,醒起之前网上有网民推介佢地既亲民版威灵顿牛柳,话好抵食,仲有炭烧厚切澳洲谷饲肉眼同埋炭烧德国原只咸猪手都好高性价比,正好入去叫个set医下肚先。Dinner set粟米忌廉汤|蒜蓉法包粟米忌廉汤质感浓稠,而且几多粟米粒。蒜蓉法包加上蕃茄莎莎,清新开胃。<烤比目鱼配味噌忌廉汁> $178比目鱼皮香脆,肉质尚算嫩滑,调味合宜,味噌忌廉汁味道偏清淡,但正好唔会掩盖咗比目鱼肉本身的味道。另外仲有沙律菜﹑车厘茄、翠玉瓜、茄子及菇作伴菜,营养均衡,蔬菜入味软绵有惊喜。<德国咸猪手伴蜜糖芥末籽酱> $188咸猪手同样都有些伴菜,咸猪手好大只呀。猪手肉多之余,最重要既喺外层皮香脆可囗,外脆内嫩,蜜糖芥末籽酱更是画龙点睛,酸椰菜令肥腻感减低唔少。<芝士松露蟹肉大啡菇> $88我地额外点多了个小食。大啡菇入面酿咗唔少蟹肉同松露,芝士有拉丝效果,切开大啡菇会见到一丝丝蟹肉,芝士﹑松露、蟹肉同啡菇嘅香味交纤成多汁既口感,层次丰富,一旁既沙律菜配柚子酱汁味道酸甜开胃。跟餐有咖啡
Dinner set
粟米忌廉汤|蒜蓉法包
<烤比目鱼配味噌忌廉汁> $178
<德国咸猪手伴蜜糖芥末籽酱> $188
<芝士松露蟹肉大啡菇> $88
跟餐有咖啡同朱古力,如果想点冻饮要额外加$3。