2022-10-16
今次嚟到位于旺角通菜街嘅韩川 最近见都几多人介绍佢 同埋佢门口嘅霓虹灯牌真系好抢眼 成个装修行韩国街头风 好似去咗韩国旅行🇰🇷————————————————❶ 精选时令生蚝 (韩国金蚝)- 标准| 12pcs $298第一次食嚟自韩国嘅生蚝🦪✨每一只都系XL Size 而且又厚又肥美 食落啖啖肉🌟 不过有时会有少少沙🤣 食完第二日肠胃正常🫡所以都okay~ ❷ 三味粉炸鸡 $158 辣酱| 芥末酱|糖粉炸鸡其实就系单骨鸡翼 食嘅时候劲方便!味道有辣酱、芥末酱和糖粉 个人最钟意就系芥末酱和辣酱 入口味道比较重味 糖粉就唔系好食到甜味 似返原味多啲!❸ 真露焗蚬 $118依个配搭比较少见 觉得好特别🤣第一啖有淡淡嘅酒香 而且再有牛油香 蚬肉就只只都好大粒而且又饱满 下面再配上一大堆粉丝 虽然佢吸哂啲精华但味道都系偏向比较淡😚➍ 韩式芝士温泉蛋鳗鱼盖饭 $98有啲似韩式拌饭🇰🇷 入埋有泡菜、波菜、红萝卜🥕、粟米🌽和温泉蛋🍳鳗鱼都算肥美但会有少分细骨 所以建议食嘅时候要小心啲~🤣❺ 韩国CASS啤酒 $32食炸鸡点可以冇啤酒𩠌!🥱
————————————————
❷ 三味粉炸鸡 $158