2020-11-03 79 浏览
一路觉得旺角都系年轻人嘅地方,少啲浪漫有情调嘅餐厅,不过今晚之后就改变谂法了。呢间位于砵兰街嘅西餐厅,格调唔错,暗淡嘅灯光加添浪漫气氛,很适合朋友或情侣相聚,慢慢食慢慢倾。今晚散叫咗几样食物,整体都好满意。首先个蒜蓉包一啲都唔Hea,焗得好脆,而蒜蓉味都好香,越简单嘅菜式,其实越睇到餐厅嘅用心,佢呢个蒜蓉包已经系我心里面加咗佢分。松露酱虾球薯仔沙律松露味香喷喷,有几粒虾球都几爽口,薯仔沙律捞左蛋黄酱,仲有啲热情果粒粒甜甜酸酸更加开胃,作为前菜系唔错嘅选择。玫瑰盐烧法国鹌鹑鹌鹑外脆内嫩,都几多肉,肉质都几滑。另外有黑醋沙律菜和无花果伴碟,加番啲清新嘅口感。鲜蚝汁意粉配温泉蛋蚝汁非常鲜味,意粉系Al Dente质感,温泉蛋做得刚刚好,唔会太熟!亦加添意粉嘅湿滑度,整体唔错。蓝啤梨芭菲卖相好靓,有块白朱古力和士多啤梨作点缀,芭菲口感滑溜得来都几rich,而旁边又有好多粒啫喱粒平衡返个口感。Virgin SangriaMocktail 选择之一,红红的外表好靓,有士多啤梨、柠檬、青瓜等,饮落感觉系杂果味。Cucumber lemonade 另一款mocktail,相对清新少少,系薄荷味较重嘅L

蒜蓉包

Virgin Sangria
Virgin sangria

Cucumber lemonade
另一款mocktail,相对清新少少,系薄荷味较重嘅Lemonade。
蒜蓉包
Virgin sangria