2024-11-10 802 浏览
最近台风天,天气开始凉同大风,最啱就系食一个暖暖嘅晚餐。今日就拣咗一间日式居酒屋,试吓佢嘅令和二人前,有齐前菜、小食、寿喜烧同甜品,满足晒所有愿望。另外呢间餐厅嘅装修超有日式居酒屋风,而且而家仲做紧优惠啲,全场清酒都有半价。令和二人前 $428富士山火焰脆脆薯仔沙律佢呢个绝对系饮酒最配嘅下酒菜,佢嘅薯仔磨成茸,配上脆脆地嘅薯片做点缀,成个口感好特别,食完一啖饮返啲清凉嘅饮品,超级夹💙。三品刺身盛合呢个刺身分别系油甘鱼、三文鱼同带子。刺身感觉好新鲜,而且食落好鲜甜。🐟鹿儿岛A4肩胛和牛海胆反卷佢呢个卷好有特色,系用咗和牛、吞拿鱼蓉同海胆三种刺身作为卷物嘅材料。满满嘅一啖有齐唔同嘅味道,令我一试难忘。🍣芝麻鸡翼两本佢哋嘅芝麻鸡翼啱啱好炸好,非常热辣辣,而且个皮脆到好似食薯片咁,好有惊喜。🐓寿喜烧锅配野菜豆腐篮A4肩胛和牛150g寿喜烧锅个汤底好有日本风味,甜酱油,令到所有蔬菜同和牛都非常入味,而且佢个和牛坚系高质,油脂分布好平均,而且食落去有浓厚嘅黄牛味,真系食到停唔到。🇯🇵烧芝士年糕两粒最后有呢个芝士年糕加炼奶作为呢一餐嘅落幕,芝士年糕两边煎面煎到金黄色,而且入边嘅芝士奶味好浓郁,加上炼

令和二人前 $428
富士山火焰脆脆薯仔沙律

三品刺身盛合

鹿儿岛A4肩胛和牛海胆反卷

芝麻鸡翼两本

寿喜烧锅配野菜豆腐篮
A4肩胛和牛150g

烧芝士年糕两粒
最后有呢个芝士年糕加炼奶作为呢一餐嘅落幕,芝士年糕两边煎面煎到金黄色,而且入边嘅芝士奶味好浓郁,加上炼奶嘅配搭,好友口感之余亦都好有层次。🍥

菠萝梳打 $28
荔枝乳酸梳打 $33