早两日收工,见呢度人流几多应该无伏,menu价钱又合理,就决定系呢间泰国餐厅食晚饭。两个人叫左个汤,两个小食,菜同炒饭,份量同味道都唔错,难怪weekday都咁多人帮衬。🌟泰式鲜虾冬荫功汤(小)二人份量刚刚好,重非常足料,有虾🦐、秀珍菇同车厘茄。汤底酸辣好开胃,好重香料同海鲜味,味道浓郁得黎唔会抢喉,个人觉得好饮过好多九龙城既泰国餐馆出品。🌟飞天通菜🥗泰式既炒通菜唔知点解零舍好味。有镬气又咸咸香香,有辣椒丝所以有少少香辣,几惹味。🌟烧猪颈肉🔥猪颈肉烧得好香,肉质爽口,有炭烧感觉,周边重烧到脆脆哋好正,点唔点酱汁都咁好味!🌟蒜蓉牛油鸡中翼睇到墙上张相就好想叫黎试,睇落好香口😜上碟足足有7只鸡中翼,蒜蓉同牛油组合无得输,闻到已经流晒口水🤤鸡翼炸得香脆可口,外层酥脆,内里多汁👍🏻满足😌🌟泰式香芒蟹肉炒饭呢个配搭第一次食,有新鲜感❤️$73食到呢个蟹肉同芒果嘅份量真系超值。除咗性价比,佢味道都做得好好,炒饭粒粒分明重够哂镬气,下次一定encore! 😊

🌟泰式鲜虾冬荫功汤(小)

🌟飞天通菜🥗

🌟烧猪颈肉🔥

🌟蒜蓉牛油鸡中翼
睇到墙上张相就好想叫黎试,睇落好香口😜

🌟泰式香芒蟹肉炒饭