2024-07-05
墨西哥菜系香港唔常见🇲🇽 今次就去到旺角试下新野.ᐟ 餐厅𝐑𝐄𝐅𝐋𝐄𝐂𝐓行型格风路线,室外天台仲有巨形涂鸦墙,系旺角闹市中都感受异国风情💃🏻 餐厅唔只有墨西哥美食,仲有多款酒精饮品,最啱同朋友黎chill下🍻❝ 𝑴𝒐𝒛𝒛𝒂𝒓𝒆𝒍𝒍𝒂 𝑺𝒕𝒊𝒄𝒌 $𝟖𝟖 ❞酥炸马苏里拉芝士棒 ‧ 芝士棒金黄香脆,拉丝效果非常劲🤩 配上蒜蓉mayo酱更加香口.ᐟ ❝ 𝑮𝒓𝒊𝒍𝒍𝒆𝒅 𝑷𝒐𝒓𝒌 𝑺𝒌𝒆𝒘𝒆𝒓𝒔 $𝟕𝟖 ❞猪肉串烧(6串) ‧ 猪肉熟度烧至刚好,口感软腍,搭配唔同既香料好惹味🤤❝ 𝑻𝒂𝒄𝒐𝒔 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝑪𝒉𝒊𝒄𝒌𝒆𝒏 $𝟏𝟖𝟖 ❞墨西哥夹饼 ‧ 黎到点可以错过tacos😍 夹饼香脆可口,劲香粟米味🌽 馅料除左鸡肉之外仲夹左芝士碎﹑牛油果酱同酸忌廉,味道酸酸辣辣咁,清新开胃😋❝ 𝑴𝒂𝒓𝒈𝒉𝒆𝒓𝒊𝒕𝒂 $𝟏𝟏𝟖 ❞玛格丽塔手工披萨 ‧ 呢度既Pizza饼底系手工制作架👍🏻 饼底入口香脆,食完都唔会觉得好heavy~ Margherita铺满车厘茄﹑罗勒﹑mozzarella芝士,咸香十足,经典搭配绝不出错😆❝ 𝑻𝒐𝒙𝒊𝒄 𝑺𝒍𝒖𝒔𝒉 $𝟖𝟖 ❞沙冰可以拣唔同口味,我拣左芒果🥭,清甜开胃.ᐟ 沙冰
❝ 𝑴𝒐𝒛𝒛𝒂𝒓𝒆𝒍𝒍𝒂 𝑺𝒕𝒊𝒄𝒌 $𝟖𝟖 ❞
❝ 𝑮𝒓𝒊𝒍𝒍𝒆𝒅 𝑷𝒐𝒓𝒌 𝑺𝒌𝒆𝒘𝒆𝒓𝒔 $𝟕𝟖 ❞
❝ 𝑻𝒂𝒄𝒐𝒔 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝑪𝒉𝒊𝒄𝒌𝒆𝒏 $𝟏𝟖𝟖 ❞
❝ 𝑴𝒂𝒓𝒈𝒉𝒆𝒓𝒊𝒕𝒂 $𝟏𝟏𝟖 ❞
❝ 𝑻𝒐𝒙𝒊𝒄 𝑺𝒍𝒖𝒔𝒉 $𝟖𝟖 ❞
沙冰可以拣唔同口味,我拣左芒果🥭,清甜开胃.ᐟ 沙冰用左高身杯,卖相好浮夸😆 打卡一流.ᐟ
❝ 𝑭𝒖𝒛𝒛𝒚 𝑭𝒖𝒛𝒛𝒚 $𝟕𝟖 ❞
另一杯都好啱女仔饮架,以荔枝、桃、酸橙为主,加入soda,成杯野饮都好refreshing☀️