旺角嘅餐厅多到眼花撩乱,虽然咩都有得食,但一个唔小心都好易中伏🥹 有一次偶然试到Y Dining呢间楼上西餐厅,结果几有惊喜,尤其是甜品绝对系用心之作❤️🌃 环境 (4.5/5)Y Dining身处嘅大厦位于旺角地铁站A1出口正后方,位置超方便,基本上唔洗行🤣 一出lift就到餐厅,餐厅虽然唔算好大,但楼底几高,空间感都足够,唔会局促☺️ 餐厅灯光暗暗地,而且左边墙身有一大块蓝色渐变落地灯饰,几浪漫💕😋 食物 (4/5)🍽 Lunch Combo 🍽🍅 蕃茄青口意大利面 $128连 🥣餐汤 🐟小食: 豆腐鱼饼 ☕️咖啡/茶🥩 烧美国肉眼牛扒 $188连 🥣餐汤 🥗烟三文鱼沙律+$28 ☕️咖啡/茶🍰 Tiramisu (每2位消费满$320免费送一客) Y Dining weekend都有lunch set,由$128至$188不等,性价比好高🤩 每个set有齐餐汤,主菜同咖啡/茶,可以慢慢chill☕️呢度嘅lunch set系会一个盘一次过上晒啲食物,唔洗等😆 朋友嗌咗个蕃茄青口意大利面🍝 青口份量慷慨,围满成碟意粉👍🏻 意粉上面洒上芝士粉调味,个人觉得如果蕃茄酱浓味啲会更好味😋 小食方

🌃 环境 (4.5/5)

😋 食物 (4/5)
🍽 Lunch Combo 🍽
🍅 蕃茄青口意大利面 $128
连 🥣餐汤 🐟小食: 豆腐鱼饼 ☕️咖啡/茶
🥩 烧美国肉眼牛扒 $188
连 🥣餐汤 🥗烟三文鱼沙律+$28 ☕️咖啡/茶
🍰 Tiramisu (每2位消费满$320免费送一客)

小食方面,豆腐鱼饼好有惊喜🤩 鱼饼烤到外脆内软,鱼肉同豆腐味几balanced,口感有口感又唔会太腍,必食❤️是日餐汤系洋葱汤🧅 里面有一丝丝洋葱丝,而且饮得出有用牛骨熬制,staff会问你需唔需要加黑椒,落咗会更惹味☺️

我就嗌咗烧美国肉眼牛扒🥩 牛扒唔算超厚身但都好大块,食落啖啖肉😚 肉眼算系比较肥嘅部位,虽然有啲脂肪位但整体都唔错同唔会overcooked🐮 配上黑椒汁非常够味😛

前菜我就加咗$28嗌咗烟三文鱼沙律🥗 沙律菜新鲜,加上两大块烟三文鱼超满足🥰

最惊喜嘅系宜家只要两个人食满$320餐厅就会赠送招牌Tiramisu一份😍 Tiramisu真系不愧为signature dish🌟 Lady finger酒味浓郁又唔会过软🥃 Mascarpone cheese甜而不腻,整体食得出咖啡同酒香,配埋black coffee超夹😋

💰 价钱 (4/5)
Average price $170/pp
Y Dining环境气氛唔错,位置虽然隐世不过好方便~ 而且weekend食个full 3-course lunch每个人都唔洗$200,性价比超高,旺角casual dining之选✨
  • Tiramisu