2022-05-02 28 浏览
疫情之后都好耐冇试过打边炉,今日行开旺角就去咗打边炉,一坐低就叫咗个芫荽皮蛋同埋沙嗲汤底。打边炉当然要食牛肉啦,佢哋啲牛肉雪花分布真系几好,油脂好均匀。另外仲叫咗龙趸皮同埋黄喉,个龙趸皮真系冇得弹,碌几秒就食得爽滑弹牙,黄喉好亦都好弹牙。打边炉当然唔少得四宝丸,手打牛肉丸、虾丸 、墨鱼丸、鲮鱼丸,好我自己觉得最好味就系手打牛肉丸,真系食得出系自己打嘅。叫左枝啤酒,当然要叫埋猪皮同埋竹笙,竹笙佢处理得几干净,另外鲜炸响铃有紫菜都几特别,碌1秒已经啱啱好。另外仲叫埋五款饺,凤城水饺、鲜虾云吞、韭菜饺、黄金蛋包虾饺,我觉得最有惊喜就系个黄金蛋包虾饺,我出面都未试过食到,食埋个蔬菜拼盘就饱到已经食唔落其他嘢。