2022-05-18
💛🤍💚阿木三星葱🥟你算哪根葱?夜晚喺附近食完嘢,见到依度有台湾嘅冻肉包卖😆啱晒第二朝早餐蒸热食啦🥰行入去,发现店舖嘅台式商品好多元化,仲分好多类😋就连日用品都有呀!不愧为台湾生活百货🛍🖤乌鱼子肉包🖤 $70/2个食之前蒸10分钟左右就得啦!外皮松软带甜味🤤内馅乌鱼子味道香浓,肉馅满满!浓郁嘅香气同口感,早餐食完真系元气满满💪🏻🧡五香豆干🧡 $39解冻即食好方便🥰作为小食又或者补充蛋白质都好适合!五香嘅味道浓郁,唔会过咸😌🤍三星葱鲜肉水饺🤍 $88水滚后煮8分钟就食得🥟水饺外皮带烟韧口感,厚薄均匀😛饱满肉汁搭配三星葱独特嘅香味,唔沾酱都好好食!💚抹茶提拉米苏💚 $208压轴出场就系Tiramisu 😛满满嘅一盒,未食已经觉得好幸福🍵抹茶味道香浓,整体层次分明😋马斯卡彭嘅部份软滑而不腻,搭配湿润度刚好嘅手指饼,真系会食上瘾🤤大大盒,食完好满足!依度嘅产品真系可以用「琳琅满目」形容,好多台式美食都可以喺依度揾到!以前见到台湾朋友仔分享美食嘅时候只系望梅止渴🥹好彩揾到依间台湾生活百货,终于都可以尝鲜啦😚📍阿木台湾生活百货📍旺角白布街8号地舖-
阿木三星葱🥟你算哪根葱?
🖤乌鱼子肉包🖤 $70/2个
乌鱼子肉包