2023-02-22 60 浏览
呢度有旺角食堂之称嘅小草十八怪,佢哋有好多不同种类嘅嘢食,有烤鱼、串烧、石锅饭、米线、荷叶饭等等,而且价钱相宜,所以食饭嘅时间系劲多人排队,呢次好彩早咗少少嚟先唔洗排队。椒麻虾胶腐皮脆卷:即叫即炸,外皮用香脆嘅腐皮包住弹牙鲜甜嘅虾胶,做到外脆内弹嘅口感,味道鲜甜,蘸埋秘制嘅椒麻酱汁就更加惹味。瑶柱蒜蓉海鲜荷叶饭:用荷叶包住用瑶柱、冬菇、虾米所做嘅饭底,配埋多款海鲜同蒜蓉一齐蒸,令饭同海鲜都有阵阵荷叶吓清香,而饭身仲有海鲜嘅精华,同埋有蒜蓉嘅香味,令呢个饭嘅味道十分之丰富。石锅米线套餐:呢度可以拣3𩠌、6𩠌同埋9𩠌三款,呢次拣咗个3𩠌,有封门牛肉、嫩滑鸡肉、墨鱼头,而汤底拣咗人气嘅沙嗲汤底。而因为3𩠌只可以店内烹煮,其余两个可以拣自己DIY。味道方面汤头唔讲得笑,佢喺以招牌金汤作底,再加上马来沙嗲糕、香茅、花生、椰子汁、新鲜辣椒等材料所熬制而成,味道浓郁,香辣惹味,用嚟配米线简直就一流。呢度仲有多款嘅串烧,呢次叫咗豆卜、鸡肉、沙嗲牛肉、鸡中翼、金菇、牛油粟米。 佢哋嘅火候控制得宜,唔会烧得太干身,仍然保留肉汁,而味道好有四川嘅风味,我自己最钟意豆卜同金菇,两者都索哂嘅酱汁同调味,食落会更

呢度仲有多款嘅串烧,呢次叫咗豆卜、鸡肉、沙嗲牛肉、鸡中翼、金菇、牛油粟米。 佢哋嘅火候控制得宜,唔会烧得太干身,仍然保留肉汁,而味道好有四川嘅风味,我自己最钟意豆卜同金菇,两者都索哂嘅酱汁同调味,食落会更惹味更香口。