2023-03-14
约左朋友食晚饭,谂紧去边食。最终决定喺旺角食,贪旺角系中心点又多野行。想食串烧就上网search下旺角边间餐厅有串烧食。揾到一间叫「常尝食·深烧堂」。有得拣「口味」同埋「辣度」。「口味」可以拣「椒盐」/「蜜汁」/「麻辣」。「辣度」由「BB辣」至「魔鬼辣」都有。食客可以按自己嘅喜好选择,不错!👍🏻我和朋友都不太吃辣,所以各款串烧的「口味」我地都拣「椒盐」/「蜜汁」。串烧都是在厨房内烧好后端上枱的。枱上放了一个「炉」供食客「烘」住d串烧让串烧保持热度。❤️日本芝心竹轮涨卜卜。一咬爆「芝」——一咬——藏在竹轮中间的芝士就在口中「爆」出来,大满足!钟意芝士嘅朋友不要错过!❤️金菇肥牛拣左椒盐味。金菇同肥牛呢个配搭无得输!两者同食好有口感。金菇好大梳!金菇保留到水份,吸收左椒盐汁入味又惹味😋❤️原条茄子🍆 拣左椒盐味。呢个必点!茄子成只碟咁大!🤩有芫荽葱,仲有蒜粒,超香!😍😍😍蒜蓉切碎切成劲细粒,份量多,每一啖都食到!啱啱烧起,上枱时重冒烟!用筷子夹,可以成梳成梳咁夹起茄子d肉,食得好爽!🥳❤️菠萝🍍摆盘好靓。菠萝切好一片片放在菠萝皮上。有个菠萝装饰品插在菠萝皮上。菠萝好甜。❤️鸡全翼拣左蜜汁味。大只又多
❤️日本芝心竹轮
❤️金菇肥牛拣左椒盐味。
金菇同肥牛呢个配搭无得输!两者同食好有口感。
金菇好大梳!金菇保留到水份,吸收左椒盐汁入味又惹味😋
❤️菠萝🍍
❤️鸡全翼拣左蜜汁味。大只又多肉。
❤️鸡肾拣左椒盐味。鸡肾脆口。
❤️安格斯牛粒拣左蜜汁味。牛味香浓有口感。
❤️司华力肠拣左蜜汁味。外皮脆,大大条好满足。
❤️烧墨汁墨鱼丸拣左蜜汁味。入面真系有墨鱼条,真系真材实料!烧好即刻上枱,想食但热得滞摆唔到入口,辣嘴。要摊一阵先食得。
食完d串烧有d热气。饮番罐王老吉解解热气~
食完今餐觉得好似去左bbq咁。因为d串烧都好有烧烤味,好有BBQ风味。无时间去郊外BBQ喺呢间餐厅食下串烧止下瘾都是一个不错的选择🥳👍🏻!