2022-07-01
今晚第一次嚟呢度,但相信以后绝对会继续再嚟。因为呢度食物高质,环境舒服。👍👍👍今次识嚟,因为朋友带路,佢系熟客仔,亦都真系无介绍错。喺朋友介绍下,叫左个派对套餐A1(每位$168,4位起),包小食、一款头盘、两款主食、饮品,份量按人数计。🥗凯撒沙律蔬菜新鲜爽脆,无渣;沙律酱十分出色,系正宗凯撒沙律酱,浓郁而带有独特嘅咸香及开胃嘅酸味。🥟日式饺子面层洒满木鱼碎上枱时见到不停摆动嘅木鱼碎,更添气氛。而味道亦不俗,有肉汁。🍗🥠🧅小食并盘呢个好好食😋全盘小食炸得金黄,但全无油腻感觉。小食包括蜜糖鸡翼、咖喱角、春卷、麦乐鸡、洋葱圈。除左麦乐鸡普通d,其他各样都非常好,够香脆;春卷、咖哩角皮薄,馅料香。🍛鲜茄茸鸭胸烩意大利饭茄茸很足料,啖啖蕃茄香;鸭胸切得细细件,吃得方便之余,伴饭食味更浓,更混有烟肉、蘑菇,令味道变得多元。唯一美中不足系未做到意大利饭独有果种硬度,少了咬口。🥘香草忌廉杂菌烟肉长通粉忌廉汁非常香浓,有芝士香,长通粉软硬适中。亦要赞餐厅选用长通粉,因为长通粉嘅坑纹能沾上更多汁料,令每啖入口都食到非常creamy、浓郁嘅忌廉汁。🏺最后系饮品,系jar上,而且无限添饮,食完香炸小食或食完
今次识嚟,因为朋友带路,佢系熟客仔,亦都真系无介绍错。
🥗凯撒沙律
🥟日式饺子
🍗🥠🧅小食并盘
🍛鲜茄茸鸭胸烩意大利饭
🏺最后系饮品,系jar上,而且无限添饮,食完香炸小食或食完继续留喺度倾计,都可以不停有嘢饮。不过饮品味道就不甚特别,唔系值得大赞嘅好饮。
餐厅环境濶落,装修以红白色为主调,没太多花巧,有大大个饰品柜藏有店主珍藏,很有家嘅感觉,所以几舒服;餐枱摆放可容纳不同人数群组,二人雅聚,或大班朋友围炉畅谈亦得;仲有好多broad game可借玩。呢度真系友聚嘅首选好地方。