2025-03-04 0 浏览
网上见过好多人介绍,bookmark左好耐,今日同朋友嚟开旺角,终于有机会嚟试啦,果然又抵食又高质,之后去开旺角一定会再嚟!一入到去就见到大大个自助bar,有唔同嘅酱汁、配菜任君选择,而我就最钟意个蒜蓉汁同埋烧烤酱,钟意食重口味嘅朋友一定唔可以错过。我哋嗌左个牛肉拼盘、双拼套餐同埋西冷牛套餐,每样都各有惊喜。先讲下个牛肉拼盘,一嚟到就俾个份量吓亲,有牛嘅不同部位,而且摆盘都非常华丽。鲜红色嘅牛肉睇得出系非常新鲜,唔系雪藏万年嘅急冻肉,肉嘅油脂分布都非常平均,唔会话好油腻。我哋都急不及待即刻烧嚟试吓,牛肉放落烧烤炉烧唔使10秒,就即刻闻到阵阵香味迎面而来,流晒口水。🤤牛味非常之重同埋香,肉质都好嫩滑,油同肉嘅比例都啱啱好,入口即溶,令到我停唔到系咁烧、系咁食。再讲讲西冷和牛,都系我最期待嘅一款,果然冇令我失望。一望佢就见到一大片嘅雪花和牛非常之吸引。咬落去啲肉汁就喺个口腔里面好似涌泉源源不绝咁喷出嚟,令我怀疑到底系饮紧汤,到而家我仍然回味紧𠮶阵香味。下次唔会等到嚟旺角先至食,一定会为咗佢而再嚟旺角 。

下次唔会等到嚟旺角先至食,一定会为咗佢而再嚟旺角 。