2022-10-25
好耐无食串烧,今晚去旺角呢间新开嘅台式串烧小店试吓。座位唔算好多,但装修简约精致。 店舖小小,但提供嘅食物选择好多。餐枱更提供一个炉仔,keep住食物嘅温度,好贴心嘅安排。 小店即叫即烧,上菜速度都算几快,每隔一阵就上一两款食物,overall食物质素好好。点餐时可以选择走辣或唔同辣度,亦可以走孜然粉,悉随尊便。烤鸡中翼($20)- 烧得好香口,外脆内嫩,好正,必食推介烤菠萝($18)- 微微烧焦,菠萝好鲜甜,多汁,必食推介烤猪颈肉($20)- 肉质爽口,好香孜然粉味,几惹味烤虎皮青椒($18/ 2串)- 大大份,烤得好香口,入口少少辣,好开胃烤牛舌($28)- 牛舌质感爽嫩,好入味烤鸡软骨($30/2串)- 烧得香口,有咬口,送酒一流烤台湾小香肠($18)- 外皮烧得好香脆,入面肉质好juicy烤京葱和牛粒($48)- 肉质鲜嫩,充满牛味烤五花肉($28/2串)- 肉质带有少少油份,好香嘅油脂味清酒煮蛤蜊($68)- 份量都多,大大只,入口好鲜味,带少少清酒味,汤底几鲜甜日本芝士流心年糕($30 / 2件)- 芝士控必点,一咬开好多芝士流出,加埋烟靭嘅年糕。感觉好似食咗个甜品,成件事
烤鸡中翼($20)- 烧得好香口,外脆内嫩,好正,必食推介
烤菠萝($18)- 微微烧焦,菠萝好鲜甜,多汁,必食推介
烤猪颈肉($20)- 肉质爽口,好香孜然粉味,几惹味
烤牛舌($28)- 牛舌质感爽嫩,好入味
烤鸡软骨($30/2串)- 烧得香口,有咬口,送酒一流
烤京葱和牛粒($48)- 肉质鲜嫩,充满牛味
烤五花肉($28/2串)- 肉质带有少少油份,好香嘅油脂味
日本芝士流心年糕($30 / 2件)- 芝士控必点,一咬开好多芝士流出,加埋烟靭嘅年糕。感觉好似食咗个甜品,成件事好完满呀。
小店嘅价钱比一般串烧店平宜,食物质素高,服务质素好,真心推介俾钟意食串烧嘅朋友。