2017-12-04 242 浏览
成日都以为单点火锅一定唔会饱,因为价钱唔平,就会就住就住咁叫。不过呢间就算叫左好多都唔算好贵,而重点系非常高质呀!火锅最紧要就系汤底,今次一于试下麻辣汤啦!平时打边炉都会有麻辣汤,但通常就得个样,滚多几滚就已经无左味道。但呢间餐厅嘅麻辣汤系滚几滚就辣到麻啦!但真心好正正字不得不赞当然系呢个羊卷!卖相已经好吸引啦,而且非常入味,每件都非常大份,厚薄适宜,重点系非常新鲜,绝非雪到无晒肉味。真系唔系间间火锅店会有牛爽肉食,老板推介落10秒度就要食啦!但个人觉得好似感觉怪怪,所以就滚耐少少,但都不影响味道,系会缩左少少水啰!真心赞呀!而且咁正嘅食物都唔系好贵,好抵食当然餐厅都有好多特色小食,所以点左两款特色小食试下先。咸蛋炸鱼皮。平时食鱼皮都系等紧食果时口痕食下,又或者倾住计咁滚一滚。而咸蛋炸鱼皮虽然唔系咩新鲜事,但系炸得好食香口就一回事啦!呢个炸鱼皮非常有咸蛋味,所以都真心正!第二款小食就系油炸鬼啦!我真心以为一定要滚先可以食,但原来即食都得。油炸鬼绝对唔过气,非常新鲜又脆。而中间嘅馅料系虾丸,非常夹呀!火锅最紧要系一定有饮品啦!呢度饮品选择都好多款,而竹遮水都系下火恩物,正呀!

当然餐厅都有好多特色小食,所以点左两款特色小食试下先。