REFLECT Restaurant & Bar

2024-11-16 970 浏览
其实我都几钟意食墨西哥菜,尤其是系食 Nachos 😍 不过好味嘅 Nachos 唔系度度都有,今次就去咗我 bookmark list 上面嘅 Reflect Restaurant and Bar,除咗环境好有特色之外,佢嘅墨西哥菜亦都做得好好 👍🏻 今次仲要坐近Bar枱,望住好靓嘅logo同好朋友饮番杯,都真系几 chill 同relax ✌🏻Nachos 焗玉米片大大盘嘅玉米片,上面铺满咗芝士同埋碎牛肉,仲有酸忌廉同埋牛油果酱,超级足料,每一块玉米片都可以沾满酱料同埋配料,劲满足 😍 味道有少少微辣,都几惹味 😋Grilled Mix Skewers 串烧拼盘拼盘有猪肉同埋鸡肉各三串,串烧烧得刚刚好,keep到有肉汁,而且都好香口惹味 😋Beef Fajitas 墨西哥烤肉(牛肉)呢个份量真系好足,烤牛肉劲大碟,而且个烤饼都有好多块,两个女仔食真系食唔晒 🙈 牛肉处理得鲜嫩多汁,而且味道唔辣,加埋酸忌廉、牛油果酱同埋莎莎,食落真系唔会觉得好漏,而且佢仲有啲彩椒,我觉得成个口感同味道都好丰富,好适合一大班人share 👍🏻Toxic Slush (Mango、Lychee)Week

Nachos 焗玉米片

Grilled Mix Skewers 串烧拼盘

Beef Fajitas 墨西哥烤肉(牛肉)

Toxic Slush (Mango、Lychee)
Weekday dinner 就冇饮酒,叫咗两杯Motail,我哋两个都不约而同拣咗呢杯沙冰嚟试,我就试咗芒果味,朋友就拣咗荔枝味,都好清甜,因为墨西哥菜口味都比较浓郁,饮番沙冰啲类清凉嘅饮品就最适合啦,而且佢个卖相都非常之靓,喺吧枱度打卡简直一流 🥰