2023-09-23 5205 浏览
🔴大本瀛日式放题🔴🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅前晚同好友去咗位于旺角兆万中心10楼嘅大本瀛食日式放题😍,呢度多达200 几款美食,其中包括有刺身、和风料理、一品料理、炸物、天妇罗🍤、正宗泰菜、焗物、炉端烧🔥、铁板烧、寿司🍣,仲有多款火锅🍲汤底、配料选择,而饮品及甜品多达30 款,任饮任食两小时(晚市),3 小时(午市),都系$208起咋👏🏻👏🏻而且上菜都好快💨👍店主对食材好讲究🤩,所以食物质素有一定保证👍👍店员服务态度友善,勤快贴心,招呼周到👍😆🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅 ‼️必嗌放题美食😋‼️🔴刺身✔️大大盘刺身,卖相吸睛😍😍😍,见到已经流口水🤤,包括有珍宝带子、甜虾、北寄贝、马刀贝、赤虾、挪威三文鱼、角螺、甲纹鱿鱼、泰式生虾等,所有刺身都厚切新鲜,连沾泰式生虾嘅酸辣汁都好正宗👍👍👍🔴火锅✔️选了寿喜烧汤底👏🏻❤️,珍宝海虾大大只,够鲜甜,肥牛够香够淋,配埋新鲜生菜,份量啱啱好👏🏻🔴一品料理✔️镬炒薯仔安格斯牛柳粒果然有镬气,牛柳粒非常香口美味😋👍✔️辣酒煮花螺用酒煮过的花螺,更能渗出阵阵麻辣香,很惹味😋✔️秘制香蒜广岛蚝🦪香蒜味浓浓包围住广岛蚝,一啖食落口,好满足👍👍🔴铁板烧/炉端烧✔️香草烧羊架
🔴大本瀛日式放题🔴

‼️必嗌放题美食😋‼️

🔴刺身

🔴火锅

🔴一品料理
✔️镬炒薯仔安格斯牛柳粒
果然有镬气,牛柳粒非常香口美味😋👍

✔️辣酒煮花螺
用酒煮过的花螺,更能渗出阵阵麻辣香,很惹味😋

✔️秘制香蒜广岛蚝🦪
香蒜味浓浓包围住广岛蚝,一啖食落口,好满足👍👍

🔴铁板烧/炉端烧
✔️香草烧羊架
大大件羊架,带点点羊膻味,我钟意❤️

✔️金菇肥牛卷
金菇肥牛卷配烧汁烤,特别入味😋👍

✔️芝蔴鸡翼
我一向都好钟意食芝蔴鸡翼,味道同我系日本食一样,而且唔会油淋淋,好快比我食晒🤩

✔️盐烧牛舌
好入味,但如果牛舌厚身D,更有口感😅

🔴天妇罗
✔️炸虾、茄子、秋葵、南瓜,全部刚刚炸好的,薄薄粉浆包住食材,炸得干身,非常好味👍👍

🔴炸物
✔️炸鱿鱼须
都系刚炸起,特别酥脆可口,食左两碟😅👍👍

✔️炸鸡软骨
同样刚炸起,不油腻,热气都忍唔住食,又系唔停得口🤤

🔴正宗泰菜
✔️飞天通菜,炒得好有镬气,Encore嗌左两碟👍😋

✔️炸泰式鱼饼,香口惹味,好食😋👏🏻

✔️泰式冬荫公
正宗冬荫公汤,辣度适中,连虾都食埋👍👍

🔴饮品
✔️饮品选择多,我哋就拣咗道地乌龙茶、道地荔枝红茶及王老吉凉茶😆‼️

🔴甜品
✔️热腾腾的紫米露及雪梨雪耳糖水,好啱宜家食,够哂滋润🥰,糖水甜度适中,媲美糖水店的水准👍👍奶冻、咖啡冻、木糠布甸,细细杯,可以样样试吓又唔怕食唔晒,味道都唔错👍😋

🔴雪糕/雪条
✔️好少放题店有咁多日韩雪糕、雪条选择,个人推介榴连雪条,超级正👍❤️

‼️店内有多项优惠,仲唔快D book 位叹高质抵食嘅日式放题😋👏🏻‼️