2022-09-15
天气仲系咁热,晏昼食Lunch 食乜好,就去食寿司啦,今日出去旺角,去咗呢间大山日本料理,我记得大约一年前我都食过,佢哋啲午餐Set几抵食,不过今日我呢样又想食𠮶样又想食,所以冇叫到Set ,今次我觉得食物水准比上次进步,尤其是寿司饭,调味又好又够松软👍🏻🍱▪️鳗鱼卷 $ 68鳗鱼卷有成六大件,份量十足,鳗鱼片厚肉Juicy ,小饭卷包住蟹柳,玉子,青瓜,洒上芝麻,简单又好食
🍙▪️葱吞拿鱼腩手卷 $ 38吞拿鱼蓉非常肥美,加上碎葱,脆脆嘅紫菜包住松软寿司饭,好食▪️点咗五件火炙寿司,食材份量大件,食得出是新鲜即叫即灸烧,非常唔错,特别系左口鱼和三文鱼烧过之后鱼油丰富,入口油脂满泻,好肥美
🍣鹅肝寿司 $ 40
🍣酱油七味烧左口鱼边寿司 $ 18
🍣火炙黑松露带子寿司 $ 22
🍣火炙厚切三文鱼腩寿司 $ 22
🍣酱皇烧皇帝蟹棒寿司 $ 16🦀▪️蟹肉忌廉薯饼 $38真系有只蟹钳造型,好鬼正,即叫即炸,外层酥脆,内里忌廉蟹肉非常Creamy ,超正
🍱▪️鳗鱼卷 $ 68
吞拿鱼蓉非常肥美,加上碎葱,脆脆嘅紫菜包住松软寿司饭,好食
▪️点咗五件火炙寿司,食材份量大件,食得出是新鲜即叫即灸烧,非常唔错,特别系左口鱼和三文鱼烧过之后鱼油丰富,入口油脂满泻,好肥美 🍣鹅肝寿司 $ 40 🍣酱油七味烧左口鱼边寿司 $ 18 🍣火炙黑松露带子寿司 $ 22 🍣火炙厚切三文鱼腩寿司 $ 22 🍣酱皇烧皇帝蟹棒寿司 $ 16
🦀▪️蟹肉忌廉薯饼 $38