2022-06-16
一听餐厅名 唔使我介绍 都知系食日本嘢啦 😎 今日嚟咗银城广场9楼嘅日本野 其实都系俾佢个名吸引咗 因为真系嚟日本野食日本嘢哈哈😝火炙鲽鱼裙边海胆丼呢个系一个set dinner嚟嘅😗 包左一个沙律或者餐汤同埋餐饮☕️ 我哋就拣咗沙律 感觉比较轻盈呀嘛 系一份蟹子青瓜沙律🥗 餐饮就叫咗热柠茶🍋 个丼饭一上碟已经好香 有一阵火炙嘅味道飘埋嚟🔥 摆盘好靓 一块块鲽鱼裙边叠埋一齐 再用火枪轻轻炙一炙 虽然食落口依然好有油香 但系绝对唔会太腻🤩 面头仲有三文鱼子同埋海胆 海胆好新鲜绝对唔会有苦味厚烧鳗鱼玉子呢个系跟餐加配嘅小食 一碟有三件 玉子搭配鳗鱼再加面头嘅木鱼碎 蟹籽真系口感丰富🥰精选寿司拼盘其实我都系因为呢个拼盘乜都有啲嘢叫嘅🤓 有葱吞拿鱼蓉 甜虾🦐 章红鱼 左口鱼🐟 三文鱼子同埋油甘鱼 每一样都好新鲜 个人最钟意甜虾因为佢两只都好大只 而且好有鲜味😋豚肉大阪烧大阪烧有三款可以选择 我哋就拣咗豚肉大阪烧 Size比我想像中大 入面嘅馅料有豚肉椰菜同埋粉浆 Size系大过我块面呀😨 而且有好多椰菜🥬 食完真系好饱肚整体来讲呢间餐厅环境好似日式居酒屋咁 而且二人枱比一般坊间餐厅阔落 好似我哋
呢个系一个set dinner嚟嘅😗 包左一个沙律或者餐汤同埋餐饮☕️ 我哋就拣咗沙律 感觉比较轻盈呀嘛 系一份蟹子青瓜沙律🥗 餐饮就叫咗热柠茶🍋 个丼饭一上碟已经好香 有一阵火炙嘅味道飘埋嚟🔥 摆盘好靓 一块块鲽鱼裙边叠埋一齐 再用火枪轻轻炙一炙 虽然食落口依然好有油香 但系绝对唔会太腻🤩 面头仲有三文鱼子同埋海胆 海胆好新鲜绝对唔会有苦味 厚烧鳗鱼玉子
呢个系跟餐加配嘅小食 一碟有三件 玉子搭配鳗鱼再加面头嘅木鱼碎 蟹籽真系口感丰富🥰 精选 寿司拼盘
其实我都系因为呢个拼盘乜都有啲嘢叫嘅🤓 有葱吞拿鱼蓉 甜虾🦐 章红鱼 左口鱼🐟 三文鱼子同埋油甘鱼 每一样都好新鲜 个人最钟意甜虾因为佢两只都好大只 而且好有鲜味😋 豚肉大阪烧
大阪烧有三款可以选择 我哋就拣咗豚肉大阪烧 Size比我想像中大 入面嘅馅料有豚肉椰菜同埋粉浆 Size系大过我块面呀😨 而且有好多椰菜🥬 食完真系好饱肚 整体来讲呢间餐厅环境好似日式居酒屋咁 而且二人枱比一般坊间餐厅阔落 好似我哋嗌四样嘢食张枱都摆得晒🫢 整个用餐体验都唔错啊