2025-02-20 0 浏览
系旺角突然想食暖胃兼系热汤嘅野 咁啱见到呢间餐厅就决定试下 餐厅贴心为每位客人准备炉头 锅物上枱后店员就会点火 确保热辣辣咁食我地就拣咗2款锅每款都系$58仲配埋米线/白饭/薯粉/米粉 大大碗好抵食! 胡椒猪肚鸡锅 (配薯粉)好钟意食胡椒猪肚嘅我果断拣咗胡椒猪肚鸡锅 猪肚烟韧入味而且份量好多 同埋鸡件肉质比想像中嫩滑 汤头香浓同带微微胡椒嘅辛辣 薯粉更加吸收哂汤底嘅精华 够哂入味胡椒猪手粒锅 (配米线)话就话系猪手粒但都有5旧咁多 大细适中得嚟食落满满嘅骨胶原 丰富嘅胶质令到汤底更加浓稠 两锅都有唔少嘅配料 萝卜 木耳 芹菜 菇 芽菜 腐皮同韭菜 食完真系劲饱 呢个天气食暖胃又开胃手拍青瓜青瓜脆嫩多汁 搭配上芫茜 蒜末同辣椒 食落辣得嚟又好惹味!

胡椒猪肚鸡锅 (配薯粉)

胡椒猪手粒锅 (配米线)

手拍青瓜
青瓜脆嫩多汁 搭配上芫茜 蒜末同辣椒 食落辣得嚟又好惹味!