2024-10-04
早几日又同朋友去咗旺角个间可以望到靓靓夜景同有星空布置嘅西餐厅度食饭💕次次过嚟都会心情好好❤️我地食左:⬇️⬇️🌟Set Dinner🌟 $598▫️精致小吃✨芒果蟹肉卷✨新鲜芒果蓉同蟹肉-向都系perfect match ,-齐食真系感觉清新又完美❗️唯一缺点系细旧左少少🤣▫️Appetizer✨油甘鱼他他伴酱油渍三文鱼籽✨粉粉嫩嫩既油甘鱼他他柔软细腻,鲜香味美又唔腥,就咁食已经好好食❗️捞埋咸香爆油既三文鱼籽仲更加正㖭‼️🥰▫️Soup✨龙虾汤✨个汤真心超级正‼️龙虾味香浓到不得了‼️每一啖都感受到极致嘅鲜味‼️小妹俾佢100分‼️▫️Main Course✨板烧自家35天干式熟成美国特级肉眼扒伴烧汁✨采用咗干式熟成35天嘅牛扒,肉质细嫩又多汁,浓郁既牛肉味仲夹集住若隐若既奶香味,仲要exactly系我想要嘅熟度,真系好食到停唔到口‼️▫️Dessert▫️Coffee or Tea另外仲叫左:⬇️⬇️✨法国吉拉多生蚝✨ $58/pc 集爽、脆、甘、甜于-身既法国吉拉多生蚝肥美结实又饱满,滑溜细嫩又充满弹性;鲜甜又香浓既蚝味中带有淡淡既乳香味同微微榛果味道既尾韵,层次分明但又超级融合‼️✨西班牙银堡垒生蚝✨$48/pc海
我地食左:⬇️⬇️
▫️Coffee or Tea
另外仲叫左:⬇️⬇️
✨法国吉拉多生蚝✨ $58/pc
✨西班牙银堡垒生蚝✨$48/pc
海水🌊味相对较重既西班牙银堡垒生蚝🦪肥厚爽口啖啖肉,一啖一只超满足😍
✨香煎鹅肝件焦糖苹果,黑醋烧汁✨$158
煎到外脆内嫩既鹅肝口感好细腻,甘香油润又多汁,点埋个黑醋烧汁会感觉冇咁腻👍🏻
✨24个月帕尔玛火腿南瓜意大利饭✨$168
24个月既帕尔玛火腿分量咸香细嫩又够薄,配搭甜甜香香、粒粒分明既南瓜意大利饭一齐食,咸中带甜,非常好食‼️
✨ tiramisu✨
呢度既 tiramisu软滑细腻,酒香同咖啡香恰到好处咁融为一体,加埋咁精致嘅卖相,好难唔令小妹对佢神魂颠倒😍
✨Virgin Mojito✨ $65
用左凤梨汁,酸橙汁糖、薄荷同苏打水调配而成;入口酸香醒神,令人感觉好清爽❗️
✨Fruit Punch✨ $65
Fruit Punch入面含有柳橙汁、凤梨汁、新鲜水果同汽水,果味超重又够气❗️大人细路都钟意‼️
@sky726hk
🌃SKY726