2010-05-30
今晚同女友睇完戏, 近近地睇到有呢间日式吉列舖头, 于是就入去试下睇下有无惊喜内里环境唔错几宽敞, 放袋放什物都唔怕无位放, 睇咗阵餐牌无咩概念, 见隔离枱的炸黑豚好似唔错咁就落Order, 叫了吉列黑豚自选套餐及吉列黑豚+吉列北海道虾套餐先来麻酱豆腐及面豉汤, 豆腐睇落好似一旧腐乳咁, 食落味道只系一般啦, 而个面豉汤都几够味吉列黑豚自选套餐来了后除黑豚外我叫了洋葱芝士小卷及炸日本蕃薯, 仲有个麻酱蕃茄, 炸猪扒只系一般, 炸酱太厚而且猪扒部位唔靓太过瘦, 又炸得过了火所以好干, 而麻酱蕃茄食落唔错几新鲜吉列黑豚+吉列北海道虾套餐再来后先试只大虾, 只虾味道超好味, 但炸猪扒都系同之前𠮶份一样炸得太干及炸酱太多唔好食, 早知只系叫炸虾定食好过我极喜爱食伴碟的椰菜丝, 但呢间的椰菜丝好似好湿及比平时食的碎好多, 反而佢哋个苹果醋味道唔错的呢间舖头的炸物水准其实有待改善, 但胜在非常就脚坐落舒服又唔太贵, 所以都可以再来的