2022-08-03
📌 Romanne Leisure Food Concept - 旺角砵兰街215号朗晴坊7楼🗓(2/8) 星期二 ⏰ 晚上7点左右💈特式:旺角区想揾个地方静静地倾吓计都唔似,餐厅位处朗豪坊隔离既大厦,地点好方便,餐厅布置优雅又静静地,可以方便三五知己坐低倾吓计饮吓嘢。🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱食物:今日系晚餐时段去食,叫咗两个set dinner,其中一个转咗做套餐就会多咗餐汤/沙律同饮品,讲吓味道先......餐汤/沙律 - 今晚个餐汤系蘑菇汤,系我钟意打出嚟𠮶只蘑菇汤,好浓香嘅味道,最紧要系佢够热; 沙律就系普通沙律菜,都好新鲜爽口,但个沙律汁对我来讲有少少酸。澳洲有骨肉眼扒 - 价钱$198唔算好平,但质量有返咁上下,尺寸都唔细,厚薄都适中,最重要系有牛味,同埋佢垫底嘅薯蓉做得好香,但如果再滑d就更加好。温泉蛋传统卡邦尼粗管通粉 - 呢个$98,绝对对得住个价钱,首先佢呢只粗管通粉出面真系好少地方食到,其次佢个卡邦尼汁好香浓,只温泉蛋时间亦都拿捏得好好,高质。☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛饮品 - 因为系只系加咗一个餐,所以净系叫左杯热即磨咖啡,咖啡味香浓属于正常质素;我见其他食
🗓(2/8) 星期二 ⏰ 晚上7点左右
🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱
☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛
饮品 - 因为系只系加咗一个餐,所以净系叫左杯热即磨咖啡,咖啡味香浓属于正常质素;我见其他食客有叫啤酒/鸡尾酒之类,有兴趣嘅朋友可以试吓。
🍽环境:餐厅环境好好,光猛四正,环境又唔嘈杂,每张枱都好阔落,最啱几个朋友彩耐啲倾吓计。
🤵🏻🤵🏻♀️🤵🏻♂️服务:职员服务好好,好热心服务,落单就系用枱面QR Code落单,但我询问有关菜式嘅嘢,佢地都好详细一一解答。
💰💸价钱:今餐饭总数连加一359蚊,虽然价钱看似唔平,但如果计埋食物质素/环境/气氛/地理位置,我就觉得合理不过,起码坐得舒舒服服,好过喺旺角求其揾间茶餐厅食过成$100嘅晚餐。
🐲💬总结:性价比同质素都属于中上,地理位置好,就系朗豪坊隔离,行完街或者睇完戏行过隔离就可以食饭,极之方便。
#Food #hkfoodies #foodblooger #foodie #Hongkonger #香港人美食
#香港美食 #美食日记 #foodlife #foodhk#foodforfoodie #foodlover #foodkol #foodfollower #foodguide #港饮港食 #美食家 #胶龙兔猪 #hungrydragon #饿龙
餐汤/沙律
澳洲有骨肉眼扒