2023-12-02
同朋食生日饭,想揾个地方静静地坐低倾吓偈,所以想食居酒屋,朋友知道呢间居酒屋系尖沙咀系第一间,旺角呢两个月新开分店,我哋就黎试下分店地点好方便,系旺角信和隔离,要约朋友食饭呢度都好啱,电梯上到5楼一开门就系餐厅餐厅环境企理,座位阔落,系饮酒倾偈嘅一个好地方我哋拣咗窗台位,望到出边个景,好chill 睇吓餐牌有咩食,原来主打寿司同刺身,仲有牛舌我哋见到有个超抵食嘅一人套餐( $103 )已经包一杯酒同三个串烧或者小食,好抵食套餐我哋点咗1.威士忌High-ball2.日本鱿鱼串3.忌廉蟹肉薯饼3.盐烧鸡翼串价钱平,质素又唔错朋友饮开酒都赞佢威士忌High-ball唔错👍🏻我哋单点嘅帆立贝刺身( $68 )好快就出现,肉质鲜甜,有水准,唔怪得知刺身系主打一人套餐既忌廉蟹肉薯饼热辣辣香喷喷,忌廉味好香浓,外面炸得好脆好香口,配酒真系一流之后烧物陆续上枱,睇得出系即叫即烧,上菜时串烧有阵焦香味,咁先够风味,串烧比我想像中出色,尤其系串烧鱿鱼,外皮烧到少少焦香,以为会好干,点知咬落好弹牙好Juice,酱汁唔会系死咸,反而味道较清淡,突显返鱿鱼本身嘅鲜味盐烧鸡翼都唔错,鸡皮烧得好香脆,少少盐吊味已
分店地点好方便,系旺角信和隔离,要约朋友食饭呢度都好啱,电梯上到5楼一开门就系餐厅 餐厅环境企理,座位阔落,系饮酒倾偈嘅一个好地方我哋拣咗窗台位,望到出边个景,好chill
睇吓餐牌有咩食,原来主打寿司同刺身,仲有牛舌 我哋见到有个超抵食嘅一人套餐( $103 )已经包一杯酒同三个串烧或者小食,好抵食
套餐我哋点咗
1.威士忌High-ball
2.日本鱿鱼串
3.忌廉蟹肉薯饼
3.盐烧鸡翼串
价钱平,质素又唔错
盐烧鸡翼都唔错,鸡皮烧得好香脆,少少盐吊味已经好香口
仙台厚烧牛舌( $148 )真系要赞吓,牛舌大细切得偏向大粒,一啖一大粒,外皮烧到有少少金黄香脆,一咬里面好多汁,好嫩滑好惹味又有少少爽口唔使调味都已经好好食,𩠌酒又系一绝,食过一次真系返唔到转头
海胆炒饭( $108 )又系令我觉得好惊喜,海胆新鲜,味道鲜甜,绝对唔系一般货色,加上居酒屋用嘅咪全部都系日本米,呢个海胆炒饭价钱低质素好,唔食就走宝
饮酒点少得鱼干我点嘅梅酒( $48 )配埋日本味醂鱼干( $88 )唔使我讲都知正
来居酒屋点少得明太子玉子烧( $58 ),蛋味香浓,加埋明太子酱冇得输,要赞吓佢玉子烧唔会烧到好干,蛋入面好Juice ,卖相都好出色
最后真系要赞吓店家好用心经营,特登摆咗一台夹公仔机响门口俾食客玩
所有顾客都可以玩一次,仲要系包有礼物攞,我哋就换到一碟枝豆,又有得食,又有得玩,成个用餐体验好开心😀最后要赞吓佢就算𠮶枝豆系送嘅,佢都会特登整热先送上嚟,每样嘢都系认真对待