2023-07-09
美味的台湾面星期六和家人一起去了旺角中心附近,咁啱系食下午茶时间,就见到有个落地库嘅美食街咁样嘅商场。个商场有三间食肆,见到铁牛台湾面个样吸引啲,我哋就走咗入去,而且4点时间唔使等位,所以就入咗去帮衬。我嗌咗个招牌牛筋牛腩面,屋企人嗌咗个牛肚牛筋面(麻辣汁)。间餐厅系用QR code落单,十分方便。我哋仲嗌咗两杯台式饮品,一杯紫米红豆冰,一杯珍珠奶茶。我杯紫米红豆冰,比较少豆多水,所以就麻麻哋一般般。我的牛筋牛腩面好好味,个汤好好饮。牛腩的肉质好淋,好嫩滑。牛筋都好淋。好有去咗台湾旅行嘅感觉。屋企人嗌咗个辣面,我试咗一啖都真系好辣,唔系好岩我。地方环境好清洁,冇乜油烟,地下都冇乜垃圾,餐枱都抹得好干净,环境好舒适。下次经过都会再嚟帮衬。
屋企人嗌咗个辣面,我试咗一啖都真系好辣,唔系好岩我。
下次经过都会再嚟帮衬。