2022-07-07
呢间藤位置好方便,位于广华街。装修简洁,座位唔算好多,大约只有10个左右吧枱位置,晚市通常都需要预约。餐厅提供各款sushi set/omakase /散叫手握寿司🍣由师傅即场制作。藤&teng set $328卖相一流,将各款食物摆放咗喺楼梯形状木架上面,有好多公仔摆设。总共有11款食物,有一碗椰野菜乳汤,豆味好浓郁!寿司包括有金目鲷、深海池鱼、甜虾、凡立贝、醋鲭鱼同埋吞拿鱼。我就最钟意深海池鱼,爽口又肥美!除咗寿司同埋汤之外,仲有吞拿鱼蓉三文鱼籽杯,三文鱼籽腌渍左,甜甜地好特别,甜品有水信玄饼+熊仔红豆饼,卖相可爱。炙烧寿司盛盒$138一共有六件,有鱿鱼、金目鲷、北海道带子、三文鱼、左口鱼、吞拿鱼腩,炙烧后带有焦香,有好几位落左少少牛油蒜蓉,好香口!藤之海之惠盛合 $228寿司饭使用左赤醋,精选六款寿司包括:深海池鱼、牡丹虾、海胆、吞拿鱼腩、日本真鲷,都鲜甜肥美!
藤&teng set $328
炙烧寿司盛盒$138