2022-03-24
早排假期同朋友去了旺角楼上Cafe初初谂使唔使要预先排队🙈🙈但一入到去就咁啱有位😃😄餐厅空间细细但环境舒适 有大玻璃可以望到出面嘅环境 感觉好开阳由于朋友超级肚饿所以两个人都叫咗几样食物😂🙈 -🍝蒜油带子意粉 意粉充满蒜油香味而且上面还铺了好多炸蒜片 每一眼都充满蒜及牛油嘅香味 不过带子及意粉份量都比较少全碟意粉只得一个大带子及数个碎细的带子😢 食唔够饱-🍰八屋法式西多士 $88份量十足 配料还有草莓蓝莓及香蕉 洒上糖霜 卖相好似雪屋般❄️❄️多士好松软 唔会好油腻😍😋 有香甜的玉桂味 加上枫糖浆😋 幸福的感觉🌸🌸 -🐥八屋三重鸡拼 $98有唐扬鸡、水牛炸鸡、柚子蜜鸡 呢个真心有啲失望😢 唐扬鸡 好厚皮而且一啲都唔香脆😢水牛炸鸡 味道一般 唔够酸甜🙈得柚子蜜鸡 比较好食🙈😂 -🍵日本焙茶拿铁 $54拉花拉得好清晰明确✨🤩 奶香味道较重😋 焙茶甘香😋-☕️ 宇治抹茶红豆拿铁 $58一睇外型已经吸睛 层次分明🤩 一层红豆一层奶一层抹茶😋抹茶味道好香浓加上淡甜的红豆 饮落好幼滑 充满奶香及茶香 配搭合宜✨-🍽🍴总结 🍽🍴餐厅甜品及饮品较优胜 🤩尤其系法式多士😋而咸点 可能我今次拣亲都比较一般🙈 下
初初谂使唔使要预先排队🙈🙈
多士好松软 唔会好油腻😍😋
有香甜的玉桂味 加上枫糖浆😋
幸福的感觉🌸🌸
🐥八屋三重鸡拼 $98
有唐扬鸡、水牛炸鸡、柚子蜜鸡
呢个真心有啲失望😢
餐厅甜品及饮品较优胜 🤩
尤其系法式多士😋
而咸点 可能我今次拣亲都比较一般🙈
下次可以试埋其他甜品🙈🤓
另外 餐厅座位之间较近 同朋友倾计时都会唔小心听到邻座的对话声😂
近窗位置只得一个 要订位食就记住要remark啦😝😝