2022-08-19
十十川沪料理 (旺角)📇地址:旺角亚皆老街8号朗豪坊4楼7号舖🕐营业时间:星期一至日 12:00 - 22:00💸人均消费:~$250/人(dinner)👏🏻抵赞位:环境几适合打卡,门口有棵树😂 入到去个环境都几舒服,虽然开扬地对住food court,但唔会有food court嘅野食味飘入黎。就算4人枱㓥开左两个人两个人有隔板咁坐,都唔焗促🍴Food QC:「烧椒皮蛋 $48」烧椒唔辣,皮蛋系溏心😍 加埋啲汁食好有四川风味「金黄流沙小笼包 4只 $48」咸蛋黄加左落啲猪肉度,唔太咸,但食到咸蛋黄味,好够汤汁「酸菜泡椒豚肉栥饭 $58」上枱热辣辣,油炸鬼够哂脆,栥饭本身无味,啲馅都有番咁上下嘅味,虽然有泡椒但系唔会好辣「热锅孜然牛肉 $148」叫左唔辣,香料味好重,牛肉嘅份量都多,肉都淋滑,唔会硬到咬唔开。同朋友一致认为叫少辣应该会惹味啲😂「上海排骨菜饭 $98」上海排骨好大块,分到每人3-4旧。菜饭见到有少少金华火腿粒,呢个有少少欣赏「酥皮凤梨奶黄窝饼 $58」食得出即叫即整,酥皮上到黎都仲好脆同埋超热。虽然有奶皇又有菠萝,但唔系好甜。个窝饼好烟韧👍🏻😯有待改善位:订左8点枱,但要
📇地址:旺角亚皆老街8号朗豪坊4楼7号舖
🕐营业时间:星期一至日 12:00 - 22:00
💸人均消费:~$250/人(dinner)
👏🏻抵赞位:
🍴Food QC:
「烧椒皮蛋 $48」
烧椒唔辣,皮蛋系溏心😍 加埋啲汁食好有四川风味
「金黄流沙小笼包 4只 $48」
咸蛋黄加左落啲猪肉度,唔太咸,但食到咸蛋黄味,好够汤汁
「酸菜泡椒豚肉栥饭 $58」
「热锅孜然牛肉 $148」
「上海排骨菜饭 $98」
「酥皮凤梨奶黄窝饼 $58」
😯有待改善位:
订左8点枱,但要等位,无reserve到枱俾订左位嘅客人😅 上菜有啲慢,催左两次先上齐菜🥲 收加一同茶钱,但我认真有少少唔想俾加一服务费,叫staff埋单,无尾音咁话:埋单出面俾钱 我个下有少少呆左😓
😼私心回应区:
之前经过见到朗豪坊已经想试吓呢间川菜,嘢食系唔错服务争咗少少😂 总结:试过一次就够🙈