2023-08-11
小点角落位于旺角白布街,系人来人往嘅旺角街头一个休闲舒适嘅Cafe环境。而家同舒特肤推出各款夏日限定主题组合套餐,呢个set真系几抵食盛夏舒缓组合套餐 SUMMERTIME SOOTHING COMBO | HK$108▪️小食|烟肉带子焦糖菠萝沙律杯 ▪️甜品|晴王提子茉莉花果冻▪️夏日手艺小调(自选1杯)|菠萝姜冰•芒果椰奶•鸳鸯沙冰•草莓鲜奶✨烟肉带子焦糖菠萝沙律杯✨烟肉包住大大粒嘅带子,加上特调好嘅水果蔬菜沙律,焦糖菠萝甜甜酸酸好醒神。✨晴王提子茉莉花果冻✨呢款甜品劲吸睛,外型清新雅致,晴王提子茉莉花果冻劲清新,配以特别嘅青姜意式雪糕gelato,口感味道超出众,呢一款Gelato食落系姜汁撞奶嘅味道,Jami真心劲推介大家一定要试。✨夏日手艺小调✨菠萝姜冰🍍|草莓鲜奶🍓🍍菠萝姜冰🍹好适合炎炎夏日饮用。鲜菠萝、姜&薄荷叶嘅配搭,原来可以好match。夏日水泡装饰超可爱。香甜嘅鲜菠萝同姜完全冇违和感,反而令到饮品添加小清新嘅感觉,超fresh。🍓草莓鲜奶🥛自家制新鲜嘅草莓果蓉,红红粉粉嘅颜色配搭上鲜奶,造型好靓呀,草莓鲜奶仲有蜂蜜脆饼点缀,微甜同埋天然果糖嘅口感,幸福嘅味道令到呢一杯草
▪️小食|烟肉带子焦糖菠萝沙律杯
菠萝姜冰🍍|草莓鲜奶🍓
🍍菠萝姜冰🍹
晴王提子茉莉花果冻
🍓草莓鲜奶🥛
自家制新鲜嘅草莓果蓉,红红粉粉嘅颜色配搭上鲜奶,造型好靓呀,草莓鲜奶仲有蜂蜜脆饼点缀,微甜同埋天然果糖嘅口感,幸福嘅味道令到呢一杯草莓鲜奶加分。
草莓鲜奶
✨Jami只能说以上盛夏舒缓组合套餐真心超级抵又好味,组合包罗万有,色彩缤纷,高质靓靓沙律杯、特色青姜意式雪糕gelato、仲有超清新嘅夏日自选手调饮品,都只系HK$108,仲有舒特肤®️ 舒缓保湿啫喱一瓶(453 克)(价值$139.9)*。
另外呢间餐厅仲有多款特色创意菜式,中西合璧嘅改良菜式。超特别地将地道风味,融入西餐中,Jami觉得以下呢几款都好好食:
▫️墨西哥芝士脆鱼皮伴牛油果酱酸忌廉及蕃茄莎莎|$78
普通Nachos 就会食得多,今次餐厅将粟米片变成脆脆鱼皮,脆鱼皮喺香港特色,其实就咁食都已经好好食,但系原来取代咗Nachos,点埋牛油果酱酸忌廉蕃茄,莎莎酱食毫无违和感,超好味。
墨西哥芝士脆鱼皮伴牛油果酱酸忌廉及蕃茄莎莎
▫️麦皮虾芒果沙律脆筒|$78
麦皮虾用牛油炒香,上枱都闻到好惹味,麦皮片甜脆口感,甜中带香而且仲有微微辣,好有层次感,配上脆筒内芒果沙律,清新解腻嘅呢。
麦皮虾芒果沙律脆筒
▫️ 仙气粒粒圆子冻冻锅|$128
糖水(自选1款) 黑糖姜燕麦 | 桂花酒酿 | 香片桂圆|
今次我拣咗桂花酒酿糖水配搭仙气粒粒圆子冻冻锅,自家制Q弹手工小圆子、清甜嘅马蹄爆爆珠、时令水果、奇亚籽、爱玉、冰龙眼、黑糖寒天球等等内容超丰富呀,一次过满足晒我好多个愿望,我个人好钟意清幽桂花酒酿味道,淡淡的桂花香同呢个冻冻锅真系好夹呀。
仙气粒粒圆子冻冻锅
▫️金宝开心果西米布甸|$62
当经典港式甜品西米布甸遇上西西里开心果酱时,Jami本身都好钟意食西米布甸,厨师超用心,将吉士西米中间铺上一层幼滑香浓开心果酱同红桑莓果肉,而面层铺满金宝曲奇碎,仲有开心果雪糕,呢一个配搭我第一次食,但系超有惊喜,必食推介。
金宝开心果西米布甸
无论系中午定夜晚都有唔同嘅套餐组合,有兴趣嘅朋友快啲bookmark去食啦。