2023-12-18 6258 浏览
📌 极上帝王水产 - 旺角西洋菜南街1N号兆万中心9楼🗓(18/12) 星期一 ⏰ 晚上7点左右 💈特式:今日又出左旺角,想揾下日式放题食,去左出名多放题餐厅嘅兆万中心,见到呢间系「兆万」相对比较多正评嘅「极上帝王水产」,就亲自去试一下佢地嘅食物质素。🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱食物:同大部份放题餐厅一样,佢地都系会分开唔同价位,由最平$2️⃣8️⃣9️⃣ - 最贵$5️⃣6️⃣9️⃣不等,当然越贵就会越多食物种类,质素亦会越高,我今次就试左佢中价位个「极上套餐」set,而家等我同大家讲下🎌味道先。极上套餐会比最平个set贵$100左右,但就会多左9款食物任食同清酒/梅酒任饮,9款食物包括新鲜日本生蚝/海胆军舰/迷你榴梿流心筒/芝士榴梿多士/红酒蓝莓鹅肝/厚切鳗鱼串/原只甜虾/巨型赤虾/矶煮鲍鱼。每款我都有试,真系意想不到地出色,尤其是d日本生蚝,新鲜程度拍得住大酒店级数,海胆都好新鲜,而且无明矾味。此外,每位入座会即送🦀鳕场松叶海鲜锅或🐮日式和牛寿喜烧锅一份,我咁钟意食寿喜烧就梗系拣食寿喜烧啦。佢地个寿喜烧一d都唔马虎,系会上一个薄身铸铁锅比你自己烹调,跟住餐厅提供嘅教学,先放牛油起镬,再自行放入牛肉
📌 极上帝王水产 - 旺角西洋菜南街1N号兆万中心9楼
🗓(18/12) 星期一 ⏰ 晚上7点左右

🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱

2074 浏览
日本生蚝/原只甜虾/巨型赤虾/矶煮鲍鱼

海胆军舰
芝士榴梿多士/厚切鳗鱼串
迷你榴梿流心筒

佢地个寿喜烧一d都唔马虎,系会上一个薄身铸铁锅比你自己烹调,跟住餐厅提供嘅教学,先放牛油起镬,再自行放入牛肉或其他想食嘅配料,再加入寿喜烧汁煮一阵就食得,味道都拍得住出面d日式料理餐厅,牛肉同配料仲可以无限追加。
日式和牛寿喜烧锅

仲有,如果提早订位仲会有每人一款特式食物送,我地就拣左油甘鱼厚切2片同松叶蟹膏盖烧,油甘鱼肥美,松叶蟹膏盖就会有专人帮手处理。
松叶蟹膏盖烧

最后,其他任食食物种类真系多不胜数,包括刺身/前菜/沙律/天妇罗/和风小食/炸物/炉端烧/寿司/手卷/军舰/特式寿司/熟食/多国菜/火锅配料,种类超过130款。

🐟刺身中我最推介系厚切三文鱼/北寄贝/荣螺/带子/甜虾/赤背/马刀贝。
刺身

其他推介嘅有以下各款:

天妇罗 - 巨海老/松叶蟹;
和风 - 蒜片和牛粒/避风塘鸡软骨粒;
炸物 - 芝麻鸡翼/吉列广岛蚝;
炉端烧 - 烧羊肉串/烧海虾/烧牛舌/焦糖烧菠萝
多国菜 - 大虾冬阴功汤
炸物

因为款式真系太多,而我肚腩位置有限,如果有兴趣嘅朋友就自己再探索下其他好食嘅野。

☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛
饮品 : 饮品都系自助形式,自行出去雪柜度攞,包括左多款罐装汽水,梳打水,啤酒及大量纸包果汁/饮品,粗略估计超过30款,选择真心多。

🍽环境:餐厅地方都几大,差唔多全部都系梳化卡位设计,布置亦有不少日式风格,因为餐厅都开左唔短日子,所以唔会话好新净,但整体都干净整洁,光猛四正。

🤵🏻🤵🏻‍♀️🤵🏻‍♂️服务:店员服务都几好,上菜速度快,又无扣单或者扣份量情况出现,仲会成日派湿纸巾比我🤣,落单系用QR Code落单,介面都简单清晰易明。

💰💸价钱:我今日系平日晚市去,平时系旺角区要食个咁多食物种类嘅日式放题,仲要有日本生蚝任食,价钱都同呢度差唔多,大约系$4️⃣0️⃣0️⃣多d,所以呢度价钱都算系合理范围。

🐲💬总结:我觉得呢间日式放题无论食物种类同质素都唔错,而且餐厅话会不定时推出期间限定食物,等食客唔会好快食到闷。

推荐指数:❤️❤️❤️❤️🤍
2023-12-18